Nogometaši Rijeke remizirali su protiv češkog prvoligaša Slovačko

Autor: Nikola Cvjetović 21.01.2022

slovacko_rijeka_2022

Nakon utakmice bijeli su krenuli put Rijeke

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali su protiv češkog prvoligaša Slovačko (1:1) u posljednjoj pripremnoj utakmici u Umagu odigranoj na terenima Stella Maris. Nakon utakmice bijeli su krenuli put Rijeke, te će završnicu priprema pred nastavak sezone odraditi na Rujevici. Slovačko je kvalitetnije otvorilo utakmicu, već u drugoj minuti Labrović je morao intervenirati, ali prije toga sudac Čalić je pokazao prekršaj na Krešiću. U šestoj minuti Slovačko je povelo. Brza akcija je krenula s lijeve strane i nakon prebrojavanja u dobroj poziciji na 18 metara našao se Havlik koji je pogodio – 0:1.

Slovačko je dobru priliku imalo i u 18. minuti, slobodan udarac na 18 metara. Udarac Havlika završio je u živom zidu, pokušaj Šinka nakon odbijanca otišao je pored gola. Rijeka je prvi put opasnije prijetila u 18. minuti, dva opasna ubačaja Murića nisu dali rezultata. U 24. minuti Selahi je presjekao loptu, sjurio se po desnoj strani i ubacio. Lopta je prošla kroz kazneni prostor, Vukčević ju je uspio vratiti, ali udarac Drmića koji se na kraju odbio od Vučkića završio je u rukama vratara Slovačkog.

Rijeka je najbolju priliku u prvom dijelu imala u 37. minuti. Vučkić je gurnuo u prostor za Pavičića koji je izbio sam, ali udarac je otišao pored gola. Na drugoj strani Slovačko je već u 38. minuti moglo do drugog gola. Nova lijepa akcija češke momčadi i udarac Reinberka koji je od bloka završio u korneru. Nakon ubačaja Šimko je lijepo pucao iz voleja, vratnica je spasila bijele. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i udarac Čestića glavom kojega je blokirala obrana Slovačkog. Rijeka je bolje krenula u drugi dio, u 54. minuti Lepinjica je lijepo iznio loptu i proigrao Brauta na desnoj strani, ali ubačaj je zapeo u bloku.

Ipak, nakon kornera i novog ubačaja Murića, Drmić je majstorski poentirao glavom – 1:1. Već u idućem napadu, nakon novog ubačaja, uslijedila je gužva pred golom Slovačkog, ali ovoga puta lopta nije završila u mreži. Rijeka je kroz drugo poluvrijeme bila bolja momčad, Slovačko nije uspijevalo zaprijetiti. U 66. minuti Bušnja je sjajno proigrao Abassa, ali pokušaj ubačaja/udarca prošao je pored gola. Do kraja utakmice valja istaknuti i 87. minutu, te udarac Obregona koji je otišao pored vratnice.

RIJEKA – SLOVAČKO 1:1
Pripremna utakmica: Rijeka – Slovačko 1:1 (0:1)
Igralište SC Stella Maris
Sudac: Mateo Čalić (Marčana)
Strijelci: 0:1 Havlik (6′), 1:1 Drmić (55′).

RIJEKA: Labrović, Čestić (od 80′ Dujmović), Velkovski (od 66′ Galović), Krešić (od 80′ Merkulov), Braut (od 66′ Bušnja), Pavičić (od 46′ Lepinjica), Selahi (od 66′ Liber), Vukčević (od 66′ Ampem), Murić (od 66′ Abass), Vučkić (od 66′ Vuk), Drmić (od 66′ Obregon).

SLOVAČKO: Fryštak, Kadelc, Holzer, Kohut, Jurečka, Šimko, Sadilek, Kalabiška, Havlik, Šašunka, Reinberk. Još su igrali: Nguyen, Hofmann, Juroška, Vecheta, Aldin, Petržela, Divišek, Cicilia, Kudela, Tomič, Daniček, Medrdovič, Borek).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...