Novi Kvarner 2010: Cilj – povratak u Premijer ligu

Autor: Sanja Tumara 02.08.2022

kosarkaski_klub_kvarner_2022_uprava

Na klupi riječke košarkaške momčadi od 1. kolovoza je novi trener, Branimir Pavić, bivši igrač Kvarnera i dosadašnji trener prizrenske momčadi Bashkimi. Pripreme Kvarnera 2010 počinju 22. kolovoza, a prvoligaška sezona kreće 7. listopada.

RIJEKA – Branimir Pavić novi je trener riječkog košarkaškog prvoligaša Kvarnera 2010, dok je novi tajnik postao poduzetnik i aktualni predsjednik Košarkaškog saveza Grada Rijeke, Sanjin Kurević. Pavić je klupu Kvarnera preuzeo 1. kolovoza, nakon što je s krajem sezone završio i mandat Goranu Šućuroviću.
Branimir Pavić nekadašnji je igrač Kvarnera, posljednjih godina radi u Španjolskoj, Gruziji te na Kosovu. Među ostalim, bio je i trener kosovskog Vëllaznimija te Peje iz Peći, s kojom je osvojio Superkup i bio viceprvak države. Prošle sezone vodio je prizrensku momčad Bashkimi, koju je doveo do četvrtfinala prvenstva te ušao s njom u finale Kupa.
– Vjerujem da ćemo biti uspješni, ali s moje trenerske strane realan sam i shvaćam da treba vremena da to sve dođe na svoje. Pritisak? Svaki sportaš voli neku vrstu pritiska, ako ga nema onda znači da smo zadovoljni s onime gdje jesmo. Neće mi to biti problem, zaključio je Branimir Pavić na predstavljanju.
Iz standardne petorke Kvarnera iz kluba su otišli Gvido Guštin, u Dubrovnik, Nikola Jadrijev te Jasmin Perković koji se oprostio od karijere. Vigo Bart prešao je u Škrljevo, a perspektivni Matija Volčanšek upisao je fakultet u Zagrebu. U tijeku su pregovori s nekim igračima, a većina igrača ostaje u Klubu i u novoj sezoni.
– Trenutno imamo samo jednog igrača na ugovoru, a 90 posto ekipe od prošle sezone želi ostati, iako nemaju ugovor. U takvoj smo situaciji. Imamo pozitivnu energiju, ali morate znati i pozadinu. Situacija nije bajna, ali zato smo se svi našli da tu situaciju izvučemo i da u sljedećem periodu od maksimalno dvije godine, a ako se ukaže prilika i naredne sezone, uđemo u HT Premijer ligu. Nije lako, ali dat ćemo sve od sebe da prvi put u 26 godina otkad sam ja u Kvarneru, krenemo u sezonu s nula kuna dugova, kazao je predsjednik kluba Robert Jurković.
Predstavnik malih sponzora u Upravi Kluba bit će Stjepan Dunatov, a u Upravi ističu da su ambicije velike:
– Prihvatio sam ovaj poziv u dobroj vjeri i vjerujem da izazove koje su pred nama možemo riješiti kvalitetnim radom. Zahvaljujem i ljudima koji su radili prije nas i to u nezahvalna vremena. Imamo ideje i perspektive te smatramo da to možemo dignuti na jednu višu razinu, naglasio je novi tajnik Kvarnera 2010 Sanjin Kurević koji je već godinama u riječkoj košarci.
Pripreme novog Kvarnera 2010 počinju 22. kolovoza, a prvoligaška sezona kreće 7. listopada.
Više pogledajte u našem videu.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...