Novi pokušaj Dinama - Rijeci je pokušao uzeti i sportskog direktora

Autor: Nikola Cvjetović 24.10.2023

darko_raic_sudar

Dinamo je ovih dana kontaktirao Rijekina sportskog direktora Darka Raić-Sudara, ali im se on zahvalio na ponudu i odlučio je ostati u Rijeci.

Rijeka - Odlasko Darija Šimića iz kluba Dinamo je ostao bez glavnog čovjeka za sportsku politiku, ako ništa drugo, barem na papiru. Šimić je bio zadužen za "sportska pitanja", predlagao je igrače članovima Uprave da bi na zadnjoj skupštini kluba iznenada dao ostavku, objavio je Index.hr.

Privremeno rješenje bilo je da Sergej Jakirović do daljnjega preuzme ulogu i trenera i sportskog direktora kao što su je prije njega imali Ante Čačić, Željko Kopić i Damir Krznar što se tad nije pokazalo dobrim rješenjem. No, u Dinamu su očito shvatili da im je bolje da dovedu pravog sportskog direktora i, baš kao i trenera, našli su ga na - Rujevici.

Dinamo je ovih dana kontaktirao Rijekina sportskog direktora Darka Raić-Sudara, ali im se on zahvalio na ponudu i odlučio je ostati u Rijeci. Raić-Sudara osobno je nazvala Dinamova predsjednica uprave Vlatka Peras. No, on joj je rekao da je dao riječ predsjedniku Damiru Miškoviću i da će s njim od Rijeke pokušati napraviti prvaka.

Napravio sjajan posao u ljetnom prijelaznom roku
Raić-Sudar je uz Miškovića igrao ključnu ulogu u ljetnom prijelaznom roku u kojem je Rijeka napravila sjajan posao. Za nula eura dovedeni su Niko Janković, Franjo Ivanović, Marco Pašalić, Toni Fruk i Marko Pjaca, između ostalih, i svi su se pokazali pravim pojačanjima.

Budžet Rijeke je šest puta manji od Dinamova, a jedini igrač za kojeg je plaćena odšteta bio je Momo Yansane koji je iz Sheriffa stigao za samo 100.000 eura. Raić-Sudar bi u Dinamu raspolagao s većim novcem, ali u trenutačno vrlo nestabilnoj atmosferi pa je i to sigurno bio jedan od razloga zašto se zahvalio Dinamu na ponudi.

Raić-Sudar je bio je i u Istri i vrijeme kad je klub bio u jako teškoj situaciji. Nakon što su klub ostavili američki vlasnici, on i Darko Podnar bili su jedini operativci u klubu koji su ga uspjeli spasiti od propasti. Podnar je sad član Dinamove uprave i moguće je da ga je on predložio Vlatki Peras, ali pregovori nisu bili uspješni.

Izvor: Index.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...