Novi poraz Rijeke: Hajduk slavio na Poljudu

Autor: Sandra Turkalj 14.09.2022

Rijeka_Hajduk_nogomet

Na gostovanju kod Hajduka, nogometaši Rijeke poraženi su 0:2 u zaostaloj utakamici drugog kola SuperSport HNL-a.

Rijeka je veći dio utakmice parirala napadima Hajduka koji je otpor bijelih slomio tek u nastavku.

Hajduk je prijetio već u drugoj minuti, udarac Mlakara otišao je preko gola. Uslijedio je uskoro opasan ubačaj iz kuta, Melnjak je prenio loptu, ali nikog nije bilo na drugoj vratnici.

Nova prijetnja domaćina u osmoj minuti, Krovinović je ubacio iz slobodnog udarca, Livajin udarac završio je u vanjskom dijelu mreže.

U 21. minuti Prince je gurnuo loptu u prostor za Bušnju, Kalinić je izašao na vrijeme i otklonio opasnost. Krovinović je izveo slobodan udarac dvije minute kasnije, lopta je pogodila Obregona u ruku koji je zaradio opomenu. Uslijedio je slobodan udarac za Hajduk na 18 metara. Livaja je izveo novi slobodan udarac, lopta je zapela u živom zidu.

Rijeka je najbolju priliku imala u 35. minuti. Jedna visoka lopta Hodže prema golu Hajduka pretvorila se u priliku za Obregona koji je odnio loptu nakon duela sa Simićem. Obregon je snažno potegnuo, ali lopta je otišla direktno u Kalinića. Hajduk je uzvratio minutu kasnije, nakon ubačaja s desne strane, Biuk se našao u odličnoj prilici, udarac je otišao pored gola.

U završnici prvog dijela Sahiti se riješio pratnje na desnoj strani kaznenog prostora i pokušao iznenaditi udarcem u bliži kut, lopta je završila u vanjskoj mreži.

Na otvaranju drugog dijela Biuk (53′) je odnio loptu ispred Galešića i stigao pred gol Rijeke, udarac je završio u bloku. Ubačaj s lijeve strane uslijedio je minutu kasnije, Livaja je pucao glavom, Labrović je obranio. U 57. minuti Lovrencsics je pucao pored gola.


U 60. minuti Livaja je pobjegao sam u kontru, Labrović je obranio udarac, a Galešić izbio loptu u korner.


U 64. minuti kontra Rijeke, Vrančić je odigrao za Djouahru koji je pobjegao po desnoj strani, ali u konačnici nije bilo prave opasnosti po gol Hajduka.

Samo minutu kasnije Hajduk je poveo. Biuk se sjurio prema golu Rijeke i uzeo loptu na polovici Rijeke, u punom sprintu se sjurio u kazneni prostor i poentirao – 1:0.


U 75, minuti ulijedio je zanimljiv tijek događaja. Rijeka je htjela napraviti zamjenu, ali u međuvremenu se ozljedio Galešić. Dario Bel nije pustio da se napravi druga izmjena i igra se nastavila. Igrači Rijeke izbacili su loptu van travnjaka tražeći izmjenu, glavni sudac i dalje nije dopuštao da se napravi izmjena.


Jedna brza loptu Livaje u prostor bila je dovoljna da Kalinić poentira – 2:0.


Nakon toga uslijedile su izmjene, Djuričin je ušao umjesto Princea, a Dujmović umjesto Galešića.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...