Novo slavlje juniora Rijeke: Rijeka – Mladost 2:1

Autor: Nikola Cvjetović 10.09.2022

nk-rijeka-juniori Foto: HNK Rijeka

Rijeka je utakmicu otvorila opasnim ubačajem Simčića

Rijeka - Juniori Rijeke pobijedili su ekipu Mladost Ždralovi 2:1 u utakmici 5. kola Prve HNL nastavivši sjajan niz u prvenstvu.

Bijeli su tako stigli do nove pobjede u utakmici u kojoj su gosti opasno prijetili u drugom poluvremenu. Rijeka je kroz prvi dio pružala dobru igru, imala vodstvo 2:0 i još nekoliko dobrih prilika, ali Mladost se krajem prvog dijela vratila u igru i stvorila dosta problema u nastavku.

Rijeka je utakmicu otvorila opasnim ubačajem Simčića (4′), dok su gosti na drugoj strani blizu gola bili u sedmoj minuti, ali Anić nije dobro zahvatio loptu pred golom Rijeke.

Bijeli su prvi put opasnije zaprijetili u 12. minuti, Gajzler je ubacio nakon lijepog prodora, ali udarac Bristrića glavom otišao je preko grede.

Ni Mladost nije bila bez prilika, udarac Prskala (17′) s desne strane kaznenog prostora otišao je pored gola.

I onda su stigle dvije minute koje su, tada se činilo, usmjerile utakmicu u mirne vode.

U 22. minuti Simčić je izveo korner, gosti su na kratko očistili, ali povratna lopta u kazneni prostor stigla je do Gajzlera koji je poentirao iz okreta – 1:0.

Samo minuti kasnije dekoncentracija u obrani Mladosti, Simčić je gurnuo za Gajzlera koji je uspio pucati između dva braniča, a lopta se sretno i spretno odbila od Crnoje i polako se otkotrljala u mrežu pored vratara Žaje – 2:0.

Rijeka je u nastavku imala još nekoliko dobrih situacija, Kukoč je u 33. minuti odigrao za Simčića čiji udarac brani Žaja, dok je pokušaj Bristrića (34′) od bloka završio u korneru.

Već u 35. minuti, nakon brzo izvedenog slobodnog udarca, Gajzler se našao pred golom s lijeve strane, ali udarac iz uskog kuta obranio je Žaja.

Gosti su se probudili u završnici prvog dijela. Prvo je Jurak sjajno “iščupao” udarac Kotea, a gosti su dobru igru naplatili u 44. minuti.

Jedan brzo izvedeni slobodan udarac Mladost, obrana Rijeke je zaspala, a Tomić je mirno poentirao – 2:1.

Mladost je još jednu priliku imala u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, udarac Kotea sa 16 metara išao je u ruke vrataru Juraku.

Nastavak utakmice nije dobio previše prilika, u 67. minuti nakon jednog udarca lopta se odbila u visokom luku, Momčilovski se našao u sjajnoj situaciji pred golom, ali nije najbolje reagirao.

Mladost je tada ubacila u višu brzinu i krenula po remi sve više vršivši pritsak na obranu Rijeke.

U jeku tog pritiska u 73. minuti, nakon jednog ubačaja pred gol, obrana Rijeke očistila je opasnost. U sprintu prema golu Mladosti, Momčilovski se uspio ubaciti ispred Crnoje koji ga je srušio u izglednoj prilici za postizanje gola i zaradio crveni karton.

U 78. minuti nova kontra Rijeke, Kajzogaj je izrazito grubim startom zaustavio Couplanda i zaradio drugi žuti karton, te je Mladost na terenu ostala s devet igrača.

Rijeka je krenula po treći pogodak, ali nije uspijevala stvoriti izrazitu priliku. U završnici bijeli su jednostavno spustili loptu na travnjak i mirnom igrom sačuvali posjed u posljednjih nekoliko minuta, te upisali nova tri boda.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...