Ocjensko-spretnosne vožnje u Našicama: Prvi puta za bodove PH

Autor: Miroslav Krpan 09.09.2022

SASA_CAKLOVIC__AKK_DS_Racing_Prelog__foto_A_Rastowsky SAŠA ČAKLOVIĆ (AKK DS Racing Prelog) foto: A.Rastowsky

Autoklub Panonija je organizator cjelodnevnog natjecanja, a za PH je prijavljeno 20 vozačica i vozača.

NAŠICE – Automobilizam se na mala vrata vraća u prostore Istočne Slavonije, gdje je našički Autoklub Panonija, jedna od mlađih članica Hrvatskog auto i karting saveza, domaćin i organizator ocjensko-spretnosnih vožnji. Ove će se godine u okviru manifestacije „2.Stravianae Challenge 2022.“ po prvi puta voziti i Prvenstvo Republike Hrvatske u baznoj disciplini domaćeg autosporta, za koje je nastup prijavilo 20 vozačica i vozača iz pet klubova. Uz državno prvenstvo nastup se boduje i za Otvoreno prvenstvo Zagreba kao dio Prvenstva Regije Sjever HAKS-a čiji je nositelj Zagrebački automobilistički savez, dok će se na poligonu pojaviti i brojni nelicencirani vozači u promotivnom Prvenstvu Grada Našice, čije će se prijave primati i na dan natjecanja.

Cjelodnevna manifestacija održava se u nedjelju 11.rujna na Sajmištu, velikom parkiralištu preko puta vojarne, a pokrovitelji su, uz Grad Našice i domicilna Turistička zajednica, te Športska zajednica.

Prošlogodišnji pobjednik našičkog pozivnog natjecanja Saša Čaklović (AKK DS Racing Prelog) ove godine u Našice stiže kao vodeći u Prvenstvu Hrvatske u ukupnom poretku i klasi 1 automobila ukupne duljine do 3.500 mm, zahvaljujući pobjedi na otvorenju sezone PH sredinom svibnja u Zagrebu. Najveći mu je konkurent aktualni državni prvak iz 2021.godine Dario Merlić (AMK Zanatlija Zagreb), ujedno najuspješniji junior, dok će u konkurenciji vozačica status najbolje pokušati opravdati Dalila Delimehić (AKK DS Racing Prelog). U preostale dvije klase, uoči nastupa u Našicama, najbolji su Igor Mandić (AK Delta Zagreb) u klasi 2 du 4.000 mm, te Marko Palijan (AK Dubrava) u klasi duljine više od 4.000 mm. Aduti domaćina AK Panonija su Tomislav i Tina Kovačević.

Manifestacija je dio višednevnog programa 22.Dana slavonske šume, a ime je dobila po nazivu naselja znanog još iz rimskog doba na čijem se prostoru razvio grad Našice.

Verifikacija sudionika i tehnički prijam vozila je od 8 sati, a od 11 sati na rasporedu je prvi od pet planiranih ispita spretnosti. Svečano proglašenje pobjednika zakazano je u 16,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...