Odigrano 2. kolo Kvarnerske rivijere, kadeti Rijeke remizirali s ljubljanskom Olimpijom

Autor: Nikola Cvjetović 07.06.2023

Kvarnerska_rivijera-60843 Foto HNK Rijeka

Kadeti Rijeke tek na trećem mjestu skupine A s jednim bodom. Danas u 18 sati igraju sa Širokim brijegom. Osijek je pobjedom protiv Širokog Brijega osigurao prvo mjesto i nastup u finalu.

Rijeka - Kadeti Rijeke i ljubljanske Olimpije odigrali su 0:0 u utakmici drugog kola skupine A 69. izdanja Kvarnerske rivijere.
Rijeka je kroz utakmica bila kvalitetniji suparnik ali nije uspjela iskoristiti prilike, kao ni igrača više u završnom periodu utakmice.

Rijeka je otvorila utakmicom udarcem Vinarša, a u 15. minuti solidan udarac Miličevića obranio je Vučetić. U 25. minuti u dobroj situaciji našao se Gojsilović, ali i ovaj pokušaj otišao je pored gola. Obje ekipe dobro su snašle na travnjaku koji je, unatoč padalinama, bio u dobrom stanju. Već u 27. minuti nova prilika za Rijeku, ali i pokušaj Miškulina otišao je preko gola.
Rijeka je najbliže golu stigla u posljednjoj minuti prvog dijela. Thaqi je pucao, loptu je malo skrenuo netko od braniča Olimpije, a greda je spasila goste.

Kvarnerska_rivijera-50186 Foto HNK Rijeka


Rijeka je dobro krenula u nastavak, Rizvić je odlično pucao u 43. minuti, Zakrajšek je bio siguran. Lopta je došla do Vinarša, ali i njegov udarac ukrotio je vratar Olimpije. Na drugoj strani ljubljanski sastav prijetio je u 50. minuti, Hočevar je pucao, ali nije bio dovoljan kvalitetan udarac. Dvije minute kasnije pokušao je opet Gojsilović na drugoj strani, ali vratar Olimpije opet je bio siguran. Do kraja utakmice Rijeka je imala dvije velike prilike.
U 53. minuti, nakon prebrojavanja, Rizvić se s lijeve strane sjurio u kazneni prostor prema golu, ali njegov udarac je blokiran.
U završnici utakmice Rijeka je imala igrača više, a najveću priliku u doslovce posljednjim trenucima utakmice imao je Rizvić, ali snažan udarac unutar kaznenog prostora otišao je preko gola.


Osijek je pobjedom protiv Širokog Brijega osigurao prvo mjesto i nastup u finalu, a nadomak tog uspjeha je i Dinamo koji nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova i potreban mu je remi protiv Venezije za ulazak u finale.


Poredak, skupina A: Osijek 6, Široki Brijeg 3, Rijeka 1, Olimpija bez bodova.
Skupina B: Dinamo 6, Venezia 4, Sturm 1, Rudar bez bodova,
Raspored, srijeda, skupina A: Olimpija – Osijek (16 sati), Rijeka – Široki brijeg (18 sati),
Skupina B: Venezia – Dinamo (16 sati), Sturm -. Rudar (18 sati).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...