Odlični rezultati 'SUP-ovaca'

Autor: Sanja Tumara 12.06.2024

sup_regata_3 Foto: ilustracija

"Kao sportska nacija i zemlja s puno obale imamo potencijal iznjedriti novu generaciju uspješnih veslača. SUP daske su već masovno prisutne na obalama kao rekvizit, no o natjecateljskom supanju ne zna se mnogo“, kaže instruktor i natjecatelj Goran Smirčić.

Rijeka - Na 4 velike SUP utrke u Italiji, Austriji i Sloveniji natjecatelji Cro SUP teama osvojili su 4 medalje u profi klasi.

„Naša predstavnica iz Rijeke, Stanislava Laginja, osvojila je četiri treća mjesta u svojoj 50+ klasi, što su prve velike medalje na ovako masovnim natjecanjima svjetskog ranga (preko 400 veslača iz EU i svijeta). Još imamo i nekoliko medalja s manjih natjecanja u HR i SLO u različitim klasama“, istaknuo je ASI SUP instruktor i natjecatelj Goran Smirčić, iz akademije SUPoljubac.

Smirčić ističe da je to izuzetno jeftin i zdrav sport koji se može prakticirati na svim vodenim površinama.

„Kao sportska nacija i zemlja s puno obale imamo potencijal iznjedriti novu generaciju uspješnih veslača. SUP daske su već masovno prisutne na obalama kao rekvizit, no o natjecateljskom supanju ne zna se mnogo. Smatramo da bi bilo bitno spomenuti postignuća jer takve nismo imali još od vremena Željka i Nataše Srdoč. Kako se čini, naš CRO SUP TEAM bit će uspješan ovu sezonu“, kazao je Smirčić i poručio:

„Rijeka je postala centar hrvatskog SUP sporta zbog VOP Sup Teama i Dsnm Volosko, klubova koji su prvi sistematizirano organizirali SUP utrke. Tu ćete naći ljude iskusne u supanju, instruktore supanja, školu supanja i utrke - sve na jednom mjestu. Drugi gradovi na Jadranu nemaju tu prednost.“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...