[FOTO] Održan dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka

Autor: Marina Pauletić 06.10.2023

veslacki_klub_jadran_otvorena_vrata__5_

Tom prilikom posvećena su tri nova veslačka čamca i predstavljen projekt gRow strong.

veslacki_klub_jadran_otvorena_vrata__1_

Rijeka - U okviru Europskog tjedna sporta, danas je održan Dan otvorenih vrata VK Jadran iz Rijeke. Tom prilikom posvećena su tri nova veslačka čamca i predstavljen projekt gRow strong koji se ove jeseni provodi u partnerstvu s pet riječkih osnovnih škola, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Na već poznatoj lokaciji na Delti 1, u prostorima Veslačkog kluba Rijeka okupili su se veslači brojnih generacija, te u veseloj atmosferi tradicionalno završili još jednu veslačku sezonu i otpočeli s pripremama za tešku zimu. Tešku zato jer su treninzi bez mora i otvorenog prostora uvijek naporniji, ali i neophodni da bi se pripremilo za slijeću regatnu godinu.

veslacki_klub_jadran_otvorena_vrata__2_


Tom prilikom trener Marko Ukropina naglasio je da je zato ovo najbolji dio godine za upise u klub.

- Pokreće se i projekt u suradnji s pet osnovnih škola koje će dolaziti na ogledne treninge učenja veslanja. Idelano doba za početak treniranja veslanja je 6. ili 7. razred, a nadam se da će se i među novoupisanima pojaviti neki novi pobjednici na regatama širom Hrvatske, kazao je Ukropina.

veslacki_klub_jadran_otvorena_vrata__3_

U ime Primorsko-goranske županije, manifestaciji je prisustvovala tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić te ujedno bila i kuma jednom od tri nova čamca, za mlađe kategorije. Tom prilikom izjavila je da za klubove ovako duge i uspješne tradicije nikada nije teško pronaći mogućnost za pomoć primarno financijsku, a Primorsko-goranska županija i Zajednica sportova ponosno mogu istaknuti da su u toj domeni na samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Ova tri novodobavljena čamca nisu samo ulaganje u ovogodišnje veslače, već i brojne generacije koje će stizati za njima.

veslacki_klub_jadran_otvorena_vrata__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...