[Olimpijske igre] Barakudama ipak srebro – na postolju i Riječanin Josip Vrlić

Autor: Sanja Tumara 11.08.2024

josip_vrlic_kastav Foto: ilustracija

Lijepoj našoj izmaknula je treća zlatna medalja na ovim Igrama, Srbi su ipak bili prejak protivnik u finalu.

Rijeka – Hrvatska - Srbija 11:13 (2:5, 3:3, 3:3, 3:2). Hrvatska ima još jedno srebro na Olimpijskim igrama u Parizu! Do najsjajnije ipak nije išlo, srpski vaterpolisti u finalu su nadjačali naše.

Srbija je pobijedila Barakude, bila je bolja tijekom cijele utakmice. Lijepoj našoj izmaknula je treća zlatna medalja na ovim Igrama! Naša reprezentacija jednostavno nije bila na razini potrebnoj za finalnu utakmicu.

U reprezentaciji je jednu od važnih uloga na ovom turniru odigrao i Riječanin Josip Vrlić. Inače, Vrlić je postao internetska zvijezda zbog svoje sidraške građe. Visok je 198 cm i težak 135 kg, španjolski su ga mediji zvali Hrid s Kvarnera, a prije četiri je godine proglašen najboljim vaterpolistom u Hrvatskoj. Svoju impozantnu snagu i veliku pokretljivost Josip je itekako utkao u ovo srebro.

Čestitke Josipu i ostalim Barakudama na čelu s trenerom Ivicom Tuckom! Za hrvatski vaterpolo ovo je četvrta medalja s Igara, nakon srebra u Atlanti 1996. godine, zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016. godine.

Hrvatska je na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. osvojila sedam medalja:
- dva zlata (Barbara Matić; Martin i Valent Sinković),
- dva srebra (Donna Vekić, vaterpolisti)
- tri bronce (Miran Maričić, Sandra Elkasević, Lena Stojković).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...