Opatija do nova tri boda i vrha tablice

Autor: Radovan Trinajstić 28.10.2023

opatija_hrvace_nogomet_kantrida__3_

Ključni trenutak utakmice zbio se u 83'...

Rijeka - Opatijci minimalnim rezultatom zasluženo u finišu utakmice svladali su otpor gostiju koji su u drugom dijelu bili primorani na aktivnu obranu svoga gola od napadački raspoloženog domaćina. Ključni trenutak utakmice zbio se u 83' kada je Grujević desnom stranom ušao u kazneni prostor gostiju, pravovremeno povratno zavrnuo u sredinu. Val Bogolin propušta loptu kroz noge pa ona dolazi do natrčalog Ajayija koji je izbliza doslovno zakucao u gol za 1:0. Bio pogodak vrijedan tri boda, velikog veselja igrača i navijača te vrha tablice.

opatija_hrvace_nogomet_kantrida__1_

Na početku utakmice u 8' na dodavanje Ajayija, Pejanović prizemnim udarcem s desne strane umalo da nije pogodio suprotni kut gostujućeg gola. Uzvratili su gosti u 17' kada vratar Prskalo krajnjim naporom vadi loptu ispod prečke koju je glavom iz blizine uputio Škarić. Domaćin sve vise preuzima dominaciju u igri ali bez značajnih prigoda pred golom Topića. Gosti tek u 42' preko Baraća su priprijetili, ali njegov udarac iz blizine Prskalo šalje u korner. U nastavku gosti sve više se povlače na svoju polovinu igrališta, čvrsto i organizirano se brane, a tek povremeno protunapadima prelaze polovinu igrališta.

opatija_hrvace_nogomet_kantrida__2_

Domaći trener Zoran Bogolin u 62' vrši četverostruku zamjenu igrača čime ubrzava igru a igrači sve više pritišću goste u svoj kazneni prostor.vRedaju se prigode pred golom Topića, u 72' i 79' Grbac te Lagumdžija u 80' i Furijan u 82' koje zbog nespretnosti i nepreciznosti ostaju neiskorištene. Dominacija domaćina ipak je rezultirala vrijednim pogotkom u 83'. Nakon ovog pogotka mogli su Opatijci preko Kukoč-Petraella i Vala Bogolina povisiti rezultat, ali su njihovi udarci iz blizine bili zamalo neprecizni.

OPATIJA : HRVACE. 1:0 (0:0)
RIJEKA - Stadion Kantrida, gledalja 200,. sudac Darko Jurčević (Cetingrad) 6, 5 , pomoćnici Pranjić (Đakovo) i Sušanj (Ogulin)
Zuti kartoni Škarić i Matanović. (Hrvace) Grujević i Kordić-Gružić
Strijelac. 1:0 Ajayi. 83'

OPATIJA - Prskalo 6,5 , Lagumdžija 6,5, Arapović 6,5 , Kožić 6 od 62' Kordić-Gružić 6 , B. Bogolin 6 od 62' Grujević 6,5, Pejanović 6 od 62' Junuzović 6 , Ajayi 7, Macolić 6 od 62' V. Bogolin 6 , Marić 6,5 , Grbac 6 od 81' Furijan / , Kukoč - Petraello 6,5
Trener Zoran Bogolin 6,5

HRVACE - Topić 6, Barać 6,5 , Botić 6 od 88' Kamber /, Škarić 6,5 od 73' Vušković /, Bolanča 6, Botica 6,5, Matanović 6, Osmanović 6,5 , Čovo 6 , Da Silva 6, Gilić - Kuko 6
Trener Grgica Kovač 6

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...