Osijek – Rijeka: prekinuti prvenstveni niz u Gradskom vrtu

Autor: Ivana Grabar 12.02.2022

hnk_rijeka-osijek

Gradski vrt je u posljednja četiri prvenstvena ogleda bio neosvojiv za bijele koji u tim utakmciama nisu uspjeli zatresti mrežu.

Rijeka - Gradski vrt u nedjelju će biti domaćin novog derbija u HNL-u, Osijek i Rijeka odmjerit će snage od 17.30 sati u borbi za sam vrh ljestvice.

Gledajući ukupnu povijest ogleda u HNL-u, bit će to 102. ogled Osijeka i Rijeke, odnosno 92. u prvenstvu.

U 92 ogleda Osijek je slavio u 37, Rijeka u 40, a 24 ogleda završeno je remijem. Rijeka je u tom periodu postigla 117, te primila 105 golova.

Rijeka je prošle sezone slavila u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, ali Gradski vrt je u posljednja četiri prvenstvena ogleda bio neosvojiv za bijele koji u tim utakmicama nisu uspjeli zatresti mrežu.

Rijeka je zadnji put u prvenstvu slavila prije 1170 dana, nedjeljna utakmica odlična je prilika za prekid niza i nastavak borbe za sam vrh.

U međusobnim ogledima prvo mjesto strijelaca drži Ahmad Sharbini (9) ispred Franka Andrijaševića, Stanka Bubala, Antonija Čolaka, Marija Gavranovića i Roberta Špehara (5 golova).

Kada je u pitanju broj nastupa prvo mjesto uvjerljivo drži Mile Škorić (29).

Najveći broj utakmica u međusobnim ogledima vodio je Matjaž Kek (22) upisavši 14 pobjeda, četiri remija i četiri poraza.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...