Osmi CRO Race počinje u Primoštenu, treća i četvrta etapa prolaze kroz našu županiju

Autor: Portal Torpedo 25.09.2023

wp-content/uploads/2019/10/cro-race-opatija-etapa-5-2019-7.jpgFoto: arhiva

Treća etapa vozi se od Otočca preko Senja i zaleđa Crikvenice te Rijeke s ciljem u Opatiji, dok će četvrta startati na Krku, i preko zaleđa Rijeke, Kastva, Matulja i Učke spušta se u Istru s ciljem u Labinu.

Zagreb - Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 26. rujna do 1. listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, u predstavljanju utrke sudjelovali su i Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnik pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba, Josip Pavić, posebni savjetnik ministrice za sport i Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice. Događanju su prisustvovali i Dario Zurovec, saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje te Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Ovogodišnja će utrka ugostiti 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams. CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Utrka će se voziti sljedećim etapama: 1. Primošten – Sinj (181 km), 2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km), 3. Otočac – Opatija (133,5 km), 4. Krk – Labin (191 km), 5. Crikvenica – Ozalj (189 km) i 6. Samobor – Zagreb (157,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

wp-content/uploads/2019/10/cro-race-opatija-etapa-5-2019-6.jpgFoto: arhiva

U ovom je trenutku prijavljeno 126 biciklista, a među zvučnim timovima natječe ih se pet iz kategorije UCI WorldTeams: Bahrain – Victorius, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich i Team Jayco Alula. Sudjelovat će i dvojica Hrvata – Fran Miholjević (Bahrain – Victorius) i Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Organizator je utrke tvrtka Top Sport Events, koja iz godine u godinu ovo događanje pretvara u prepoznatljiv projekt i jača njegovu sportsku poziciju, ali i turistički potencijal koji CRO Race ima. „CRO Race startao je 2015. godine, a ideja o organizaciji takve vrste događanja bila je vođena entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu takvu međunarodnu sportsku manifestaciju. Od početka je bilo jasno da se radi o projektu koji je pun potencijala, a sad kad smo došli do osmog izdanja utrke s ponosom možemo reći da se puno tih potencijala realiziralo i otvorilo prilike da utrku razvijamo i dalje. Danas je CRO Race respektabilno sportsko događanje, koje u sebi ima snažan promotivni element naše zemlje. Na putu na kojem je CRO Race rastao i razvijao se pratili su nas brojni pokrovitelji i sponzori. Upravo oni prepoznali su koliku vrijednost utrka ima i zadužili nas da iz godine u godinu budemo sve bolji. Uvjeren sam da ovogodišnje izdanje utrke neće iznevjeriti nijednog ljubitelja biciklizma i da ćemo svi zajedno uživati u nezaboravnih šest dana profesionalnog sporta praćenog nezaboravnim kadrovima raskošnih ljepota Hrvatske,“ istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

wp-content/uploads/2021/10/Biciklisti%C4%8Dka-utrka-CRO-race-2021-4.jpgFoto: arhiva

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i četvrto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport te stvaranja svijesti o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Kids CRO Race bit će održan sa startom u Primoštenu te u gradovima koji su ciljevi etapa – Sinju, Novalji, Opatiji, Labinu, Ozlju i Zagrebu. Svakog dana proglasit će se najbolji natjecatelji, a najbolji mladi biciklisti u ukupnom poretku bit će proglašeni na završnoj ceremoniji u Zagrebu.

Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri: Lošinj Hotels & Villas, Valamar Riviera, Carwiz, Keindl Sport, Alé, Essperto, Elite, Rouvy, Vinistra, Cetina, Bilić-Erić, On Running, Thomas Henry, Old Pilot’s, Jadrolinija, Maslinica Rabac, Europlakat, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački holding, JANAF, Policija, Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te medijski i produkcijski partneri Hrvatska radiotelevizija, Sportske novosti, Amaury Sport Organisation, Croatel i NEP Grupa.

Kristalnu statuetu, koja će pobjedniku biti uručena na završenoj ceremoniji u Zagrebu, potpisuje priznati slikar, scenograf, dizajner i glazbenik Ivica Propadalo, odnosno Atelier Propadalo u suradnji s Staklarnom Rogaška.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...