Pašalić i Galešić ipak igraju u Ljubljani!

Autor: Portal Torpedo 23.08.2024

nk_rijeka_marco_pasalic_2024__2_ Foto: ilustracija

Posebno UEFA-ino pravilo Marcu Pašaliću omogućuje nastup u Ljubljani.

Rijeka – Niko Galešić i Marco Pašalić ipak će moći igrati u uzvratnom susretom s Olimpijom za tjedan dana u Ljubljani.

Rijeka je jučer odigrala prvu utakmicu doigravanja za Konferencijsku ligu protiv Olimpije i još jutros se činilo da u Ljubljani neće moći igrati dva važna igrača, Galešić i Pašalić.

Što se tiče Nike Galešića, unatoč drukčijim informacijama, u službenom zapisniku nije zabilježen žuti karton za njega, što znači da će moći igrati u uzvratu.

Marco Pašalić je, pak, u toj utakmici dobio treći žuti karton ove sezone. No, UEFA je nedavno promijenila pravilo o akumuliranim kartonima u kvalifikacijama. Stoga će i Pašalić će moći igrati uzvratnu utakmicu u Sloveniji, jer mu se jedan žuti karton od tri ukupno dobivena ove sezone - briše poslije drugog pretkola.

U UEFA-inom pravilniku, naime, stoji: „Prije grupne faze, igrači i službene osobe suspendiraju se za sljedeću natjecateljsku utakmicu nakon tri opomene, koje nisu rezultirale crvenim kartonom, kao i nakon svake naknadne neparne opomene (peti, sedmi, deveti itd.). Iznimno, nakon završetka svaka dva kola u UEFA-inom klupskom natjecanju (tj. UEFA Ligi prvaka, UEFA Europa ligi i/ili UEFA Europskoj konferencijskoj ligi) u kojima je igrač prijavljen na klupskom popisu i ima pravo nastupa, broj žutih kartona koje je dobio, a koji nisu rezultirali ponovljenom suspenzijom opomene umanjuje se za jedan.“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...