Perajaši Viševice rušili vlastite rekorde

Autor: Sanja Tumara 25.03.2022

srd_visevica FOTO: Zajednica sportova Primorsko-goranske županije

Ekipa SRD Viševice prošlog je vikenda sudjelovala na Svjetskom kupu u plivanju perajama u talijanskom Lignanu Sabbiadoru. Bila im je to odlična priprema i provjera za Državno prvenstvo Hrvatske 9. i 10. travnja u Rijeci.

Rijeka - Nakon 2 godine pauziranja od svjetskih kupova, ekipa SRD Viševice prošlog je vikenda sudjelovala na Svjetskom kupu u plivanju perajama u talijanskom Lignanu Sabbiadoru, objavila je Zajednica sportova Primorsko-goranske županije. Za SRD Viševicu nastupili su Patrick Liker, Anika Kauzlarić, Petra Tomac, Tin Miloš, Petra Vančina, Leo Orešković i Fran Žagar. Svi su srušili svoje osobne i klupske rekorde, a državne rekorde srušili su Petra Tomac na 200 m PP i 400 m PP juniorski rekord te Tin Miloš na 200 m PP i 400 m PP mlađe juniorski rekord.

Konkurencija je bila jaka, navode, i uz 6 klubova iz Hrvatske, nastupilo je još 86 klubova iz Austrije, Kolumbije, Češke, Španjolske, Estonije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Indije, Jordana, Poljske, San Marina, Slovačke, Tunisa, Turske, Ukrajine i domaćina Italije. Ukupno je nastupilo 513 natjecatelja.

Bila im je to odlična priprema i provjera prije Državnog prvenstva Hrvatske koje će se održati već 9. i 10. travnja u Rijeci, gdje će se plivači Viševice s ostalim hrvatskim perajašima boriti za ulazak u reprezentaciju Hrvatske i odlazak na Europsko prvenstvo u Poljsku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...