Planinarska nedjelja za kraj festivala: Draški potok kao cilj završetak festivala Pozdrav s riječke rivijere

Autor: Marina Pauletić 13.07.2024

wp-content/uploads/2020/08/platak-planinarenje.jpgFoto: ilustracija

Okupljanje sudionika bit će u 10 sati na okretištu linije 6 na Podvežici.

Rijeka - Festival Pozdrav s riječke rivijere, koji se održava u organizaciji udruge Urbani separe i u suradnji s PD Kamenjak, završit će odličnim planinarskim izletom u nedjelju 14. srpnja.

Okupljanje sudionika bit će u 10 sati na okretištu linije 6 na Podvežici, a potom će uvijek dobro raspoloženi ljubitelji planinarenja krenuti za laganu stazu koja je itekako atraktivna. Ono što organizatori posebno napominju je da na stazama nema markacija te se sudionici nikako ne bi trebali odvajati od grupe.

Prvi dio rute se sastoji od hodanja stepenicama kroz šumoviti obronak do uvale Martinšćica, a potom uzvodno uz Draški potok, pored Rječine najvećeg stalnog vodotoka u Rijeci. Drugi dio rute je uspon zaboravljenom mulatijerom (građeni vojni put) s prekrasnim pogledima na korito Draškog potoka, brdo Sv. Križ, Rijeku i more. S vrha će se planinari spustiti do uvale Martinšćica, a završetak pohoda je kratka šetnja niz Draški potok do samog ušća u more koja će se nastaviti usponom do Plumbuma i okončati kod kamene lanterne iz Kawasakija u Parku Nike Katunara. Tu će sudionici moći na autobus linije 1 ili na kupanje na jednu od obližnjih plaža.

„Planirano trajanje cijelog pohoda je oko tri sata, organizatori mole sudionike da ponesu opremu za hodanje, osvježenje i zaštitu od sunca, dobrodošli su svi zainteresirani građani a i kućni ljubimci. Sve u svemu bit će to odlična nedjelja za boravak u prirodi i uživanje u ljepotama riječke okolice“, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...