Planinarski vikend na Kvarneru: Dva atraktivna planinarska dana uz korisno djelovanje

Autor: Marina Pauletić 05.07.2024

planinarenje-17305 Foto: arhiva

Program započinje u subotu aktivnošću „Zeleno – plava Rijeka“.

Rijeka - Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko – goranske županije, u suradnji sa svojim partnerima PD Kamenjak i PD Opatija, organizira odličan planinarski vikend te će u dva dana ponuditi sjajne programe.

Program započinje u subotu aktivnošću „Zeleno – plava Rijeka“ u suradnji s PD Kamenjak koji je u realizaciju uključio i udrugu Urbani separe, a sve u sklopu festivala Pozdrav s riječke rivijere. Sudionici će se okupiti u subotu, 6. srpnja u 9 sati na autobusnoj stanici kod bivše Dječje bolnice Kantrida, a potom krenuti Parkom lovora te nastaviti šetnju Poučnom planinarskom stazom Šuma Striborova. Tijekom kretanja sudionici će sudjelovati u čišćenju, plijevljenju te zalijevanju bilja u Parku lovora ( u kojem postoji i slavina za točenje vode te je poželjno ponijeti bočicu) te tako i korisno djelovati. Nakon Šume Striborove, u pravom planinarskom ugođaju, sudionici će se spustiti do obalnog puta kod Akademije gdje će organizirani izlet i završiti te slijedi individualno morsko opuštanje. Planirano vrijeme aktivnosti je oko 4 sata, sudjelovanje je besplatno, dobrodošli su i kućni ljubimci, a prijave i sve informacije moguće su na pdkamenjak@gmail.com ili u tajništvu Društva do 6.srpnja.

Planinarsko društvo „Opatija“, u suradnji s KŠR Gorovo za nedjelju priprema atraktivan izlet na Vrh Ošalj (1176m), a okupljanje je zakazano za nedjelju 7.srpnja u 11 sati kod Planinarskog doma Poklon. Nakon okupljanja slijedi polazak na pohod koji će se djelomično odvijati po makadamskoj cesti, a potom po travnatim padinama i umjerenim usponom te će završiti na vrhu koji je i prekrasan vidikovac. Sudionici će se ovdje odmoriti te krenuti natrag prema Poklonu. Planirano vrijeme hoda ovom srednje teškom rutom je oko 5 sati, a sudionici se trebaju pobrinuti da imaju prigodnu opremu za ovaj pohod (planinarski štapovi, čvrsta obuća, prigodna odjeća, tekućina…). Ukoliko se do Poklona sudionici planiraju uputiti autobusom organizatori podsjećaju da autobus za Poklon iz Opatije polazi u 9:40 (na Poklon stiže u 10:40), a povratno za Opatiju kreće u 18 sati. Prijave i informacije moguće su na broj 098/ 626 023.

„Bit će ovo doista sjajna prigoda za sve zainteresirane da uživaju u prekrasnoj kvarnerskoj prirodi, ponešto nauče i korisno djeluju. Nemojte propustiti biti dio ove lijepe priče“, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...