Počele su prijave za 3. Kostrena Mountain Trail

Autor: Ivana Grabar 15.01.2022

Kostrena_utrka Foto: Naša Kostrena

Kostrena Mountain Trail utrka uvrštena je na međunarodni ITRA kalendar utrka za 2022. godinu

Kostrena - Počele su prijave za 3. Kostrena Mountain Trail, utrku koja je uvrštena na međunarodni ITRA kalendar utrka za 2022. godinu.

plakat_kostrena_utrka_2022

6. KMT održat će se 6. ožujka, a nakon što je završen postupak certificiranja staza, ovogodišnji KMT20 donosit će 1 ITRA bod. Obje staze (10 km i 20 km) ocijenjene su s 5 planinskih bodova. ITRA je Međunarodna udruga trail trčanja – krovna svjetska organizacija trail trčanja koja je osnovana 2013. godine s ciljem razvoja trail trčanja.

ITRA je između ostalog standardizirala alate kojim se procjenjuje težina i zahtjevnost pojedine trail utrke, ali i razina spremnosti pojedinog trkača. Uspoređujući ova dva pokazatelja vrlo se jednostavno određuje je li koja utrka primjerena za određenog trkača pa je time kostrenski trail ostvario i dodatnu vrijednost na međunarodnom planu.


U ranom prijavnom roku (do 1. veljače) može se prijaviti po povoljnijim cijenama. Ove godine plaćanje startnine pojednostavljeno je te osim klasičnog plaćanja putem uplatnice ili internet bankarstva (za koje je sada dostupan i barkod), dostupna je mogućnost online plaćanja kreditnom karticom. – navodi se na stranicama KMT-a na kojima su dostupne prijave i sve informacije o stazama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...