Posljednja etapa MaxiOn regate prekinuta zbog nedostatka vjetra

Autor: Nikola Cvjetović 05.06.2023

Prosecco-Doc-Maxi-On-Cooking-Star-2023-Winners-Adriatic-Europa-scaled Foto: Fiumanka.eu

Sudionici Maxi On regate koji su planirali sudjelovati i na ovogodišnjoj Fiumanki, dolazit će u Rijeku tijekom ovog tjedna, u vlastitom aranžmanu, a prvi je među njima stigao maxi krstaš Adriatic Europa...

Rijeka - JK Maxi jedan je od tehničkih suorganizatora nove regate MaxiOn čiji je cilj bio okupiti maxi krstaše na regati koja bi povezala Trst, Rovinj, Pulu i Rijeku. U suradnji s Jedriličarskim klubom Uljanik iz Pule trebali smo pružiti tehničku podršku organizatorima regate na posljednjoj etapi Maxi On regate od Pule do Rijeke. Zbog nedostatka vjetra treća etapa regate je nekoliko sati nakon starta prekinuta, poručuju organizatori Fiumanke.

Sreće sa vjetrom danas nije bilo u cijelom kanalu između Istarskog poluotoka i Cresa. Jutros je iz Cresa prema Rijeci startala i druga etapa 42. Primorske regate koja je također bila skraćena zbog nedostatka vjetra pa je umjesto u Rijeci cilj regate bio na Porozini. Prva etapa Primorske, startala je jučer iz Rijeke prema Cresu i odjedrena je po idelanim uvjetima i uz više nego dovoljno vjetra.

Sudionici Maxi On regate koji su planirali sudjelovati i na ovogodišnjoj Fiumanki, dolazit će u Rijeku tijekom ovog tjedna, u vlastitom aranžmanu, a prvi je među njima stigao maxi krstaš Adriatic Europa sa Dušanom Puhom koji je ujedno i prvi pobjednik ove trodnevne regate pa mu je u Rijeci i prigodno uručen pehar.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...