Poznato je i tko sudi dvoboj Lokomotive i Rijeke

Autor: Portal Torpedo 01.04.2024

suci_sudac_var_provjera

U srijedu su na rasporedu utakmice polufinala SuperSport Kupa Hrvatske.

Rijeka - U srijedu su na rasporedu utakmice polufinala SuperSport Kupa Hrvatske. Od 16 sati u Kranjčevićevoj svoj dvoboj igraju Lokomotiva i lider prvenstva Rijeka, a u 19 sati na Poljudu snage će odmjeriti u novom derbiju Hajduk i Dinamo i to samo četiri dana nakon što su gosti iz Zagreba slavili 0:1 u prvenstvenom dvoboju na istom mjestu.

Od ranije je poznato da će derbi suditi talijanski sudac Fabio Maresca, a HNS je to sada i službeno objavio. Na Poljudu će svi članovi sudačke ekipe biti Talijani pa će Marescini pomoćnici biti Valerio Colarossi i Christian Rossi, a četvrti sudac je Alessandro Prontera. U VAR sobi sjedit će Daniele Paterna i njegov pomoćnik Francesco Meraviglia, piše Index.hr.

Tko je talijanski sudac?
42-godišnji Maresca redovito sudi Serie A (ove sezone 14 utakmica), a prošlog vikenda je bio glavni sudac na utakmici Fiorentine i Milana. Tijekom ove sezone je dobio povjerenje da sudi derbije između Intera i Juventusa te Lazija i Intera. Zanimljivo je da je kao gostujući sudac ove sezone sudio i dva dvoboja u saudijskoj ligi.

Ove je sezone u Europi sudio dvoboje Konferencijske i Europa lige uz jedan susret kvalifikacija za Ligu prvaka. Zadnji europski dvoboj imao je između LASK-a i Toulousea, a dijelio je pravdu i na kvalifikacijskim dvobojima za Euro između Švedske i Estonije te Turske i Walesa. U svojoj karijeri je sudio ukupno 317 utakmica, a u Ligi prvaka ni jednom. Ukupno je sudio osam europskih utakmica.

Patrik Kolarić sudi dvoboj Lokomotive i Rijeke

U Kranjčevićevu također dolazi jaka sudačka ekipa. Glavni sudac utakmice bit će Patrik Kolarić, koji se ove sezone istaknuo kao vjerojatno najbolji hrvatski sudac. Njegovi pomoćnici će biti Ivan Starčević i Nikola Kečkiš, a četvrti sudac utakmice će biti Igor Pajač. U VAR sobi će sjediti Dario Bel i njegov pomoćnik Goran Pataki. Kolarić tako drugi put u karijeri sudi polufinale Kupa nakon što je prošle sezone bio glavni sudac na dvoboju Slavena i Hajduka (0:1).

Kolarić je ove sezone već sudio jedan dvoboj Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj, a utakmica igrana u studenom je završila 1:1. Šesti put ove sezone sudi Rijeci, a Lokomotivi je dijelio pravdu četiri puta, uključujući i utakmicu četvrtfinala Kupa, kada je svladala Osijek 1:0. Na toj utakmici je dosudio kazneni udarac za Osijek u zadnjim minutama, a junak Lokomotive Zvonimir Šubarić je obranio udarac Ramona Miereza i odveo Lokose u polufinale.

Izvor: Index.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...