Prema pravilima EHF-a Načinović nema pravo nastupa na Europskom prvenstvu iako ima važeću covid-putovnicu

Autor: Portal Torpedo 27.12.2021

EHF COVID

Veron Načinović se jednom cijepio i prebolio koronavirus. Nedavno se prvi put cijepio i primanje druge doze bilo bi mu prebrzo. Iako ima važeću covid-putovnicu, prema pravilima EHF-a, Načinović nema pravo nastupa na Europskom prvenstvu, prenosi Index

Rijeka – Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je pred Europsko prvenstvo bez Verona Načinovića piše index.hr. Pivot Montpelliera nema pravo nastupa jer se nije dvaput cijepio. Načinović se jednom cijepio i prebolio koronavirus. Nedavno se prvi put cijepio i primanje druge doze bilo bi mu prebrzo. Iako ima važeću covid-putovnicu, prema pravilima EHF-a, Načinović nema pravo nastupa na Europskom prvenstvu.

Zanimljiv je i slučaj vratara Ivana Pešića. Pešić se kao igrač bjeloruskog Meškov Bresta cijepio dva puta Sputnikom, ali će uskoro morati primiti još dvije doze jer u Njemačkoj, gdje brani, ne priznaju to cjepivo. Njegov nastup na Europskom prvenstvu nije upitan. Jednom se dozom cijepio i Ivan Martinović, ali uskoro će primiti i drugu, pa će sigurno igrati.

Europsko prvenstvo počinje 13. siječnja, a Hrvatska je u skupini C sa Srbijom, Francuskom i Ukrajinom, piše index.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...