Premijer ženska liga FSV - Zadar plus: Riječanke i Zadranke remizirale

Autor: Marina Pauletić 10.12.2023

fsv_rijeka_zadar

Zadar plus je već u drugoj četvrtini posložio svoje redove i pokušavao vratiti utakmicu u egal.

Rijeka - Čvrstu i izjednačenu utakmicu devetog kola Premijer ženske lige između FSV-a i Zadra plus odlučila je prva četvrtina. FSV je nakon 6 minuta igre imao rezultat 16:2, nakon čega Zadranke mijenjaju obranu i zonskom obranom usporavaju napadački učinak FSV-a.

Zadar plus je već u drugoj četvrtini posložio svoje redove i pokušavao vratiti utakmicu u egal, a kakva se izjednačena utakmica igrala svjedoči rezultat druge, treće i četvrte četvrtine koje su bile potpuno izjednačene. Najbliže okretanju rezultata u svoju korist Zadranke su bile krajem treće četvrtine kada dolaze na minus 4 poena (48:44), nakon čega domaće košarkašice Ivona Kajfeš i Magdalena Jurčić vežu dva ubačaja za tri poena i vraćaju rezultat na plus 10 za FSV.

U domaćoj ekipi najučinkovitija bila je Katarina Trehub sa „double double“ učinkom (23 poena, 12 skokova), a uz nju napadački su najraspoloženije bile još Nerea Brajac (13 poena, 4 ukradene lopte) i Ivona Krakić (13 poena, 8 skokova i 5 asistencija). U ekipi Zadra plus najraspoloženije su bile Saquita Yasmine Joyner (17 poena, 7 skokova i 3 ukradene lopte) i Iva Bošnjak (15 poena, 7 skokova).

Utakmica se igrala pred dvjestotinjak gledatelja u dvorani 3. Maj u Rijeci, a himnu Republike Hrvatske je prije utakmice uživo izveo mladi i talentirani pjevač Viktor Čandrlić Jajaš.

Teddy Delač (FSV): „Unatoč pobjedi, bilo je ovo naše najskromnije izdanje na domaćem terenu. Kvaliteta treninga u ovom tjednu nije bila na razini, i zbog toga smo imali dosta oscilacija u igri. Na kraju je ipak do izražaja došla naša kvaliteta i čestitam mojoj ekipi na pobjedi i Zadru na dobroj utakmici“.
Ivona Krakić (FSV): „Iako je naša igra bila na nešto nižem nivou nego inače, vrlo je važno da smo uspjeli kontrolirati utakmicu do kraja i ostvariti još jednu pobjedu. Ova pobjeda nam puno znači i daje nam dodatan vjetar u leđa za buduće izazove“.
KK FSV - ŽKK Zadar plus 70:60 (22:13, 16:15, 16:16, 16:16)

FSV: Ratković, Vidović, Bašek 9, Jurčić 3, Šporčić, Brandić 4, Tuftan 2, Kajfeš 3, Trehub 23, Brajac 13, Krakić 13

Zadar: Bošnjak 15, Colić, Amwine 4, Ljubos 5, Joyner 17, Dražić 2, Župan, Štrmelj 8, Bodrožić, Balić 9.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...