Preminuo je Odisej Kurelić, jedan od najboljih košarkaša koji je stasao u Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 21.02.2022

odisej_kurilic_2015_cb

- Mirko Novosel je došao na Gorovo i vrbovao Odiseja da se priključi Ciboni s Draženom Petrovićem, no Odisej je tada izabrao Šibenku. Velika je šteta što se nije priključio Ciboni jer je mogao biti dvostruki prvak Europe, rame uz rame s najvećima, kazao je o Odisjevevim igračkim kvalitetama njegov prijatelj Bobo Jurković.

odisej_kurelic-39647

Opatija - Tužna vijest prostrujila je jutros u sportskim krugovima diljem županije, ali i Hrvatske, preminuo je Odisej Kurelić (1958.-2022.). Odisej Kurelić svoje je prve košarkaške korake napravio na školskom igralištu u Voloskom već s devet godina, trenirajući za opatijske klubove „Mladost“ i „Partizan“. U riječki „Kvarner“ odlazi 1975. godine, nakon kojeg igra za „Šibenku“ te se nalazi na popisu A reprezentacije tadašnje Jugoslavije igrajući rame uz rame s košarkaškim legendama Plećašem, Miličevićem, Grabovcem, Maslakom, Ćosićem i Petrovićem. Trenersku karijeru započinje 1996., a kroz njegov su omladinski i seniorski pogon prošli mnogi opatijski uspješni košarkaši poput Matije Poščića, Filipa Tončinića, Roka Perinića, Raula Marinčića te najnovijeg mladog „bisera“ Ante Volarevića. Niz godina sudjeluje i u organizaciji košarkaških turnira.

Također, Odisej je bio aktivan i u političko - društvenom životu u Voloskom u kojem je živio do nedavno, prije preseljenja u Gorski kotar.

Brojni sportski prijatelji, kolege suigrači i sportski djelatnici ističu Odiseja kao jednog od najboljih košarkaša koji je stasao u Opatiji, ali i na Kvarneru uopće.

- Mirko Novosel je došao na Gorovo i vrbovao Odiseja da se priključi Ciboni s Draženom Petrovićem, no Odisej je tada izabrao Šibenku. Velika je šteta što se nije priključio Ciboni jer je mogao biti dvostruki prvak Europe, rame uz rame s najvećima, kazao je o Odisjevevim igračkim kvalitetama njegov prijatelj Bobo Jurković koji ne može prežaliti što je zbog svoje tvrdoglavosti odustao od profesionalnog igranja košarke u 25 godini života.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...