Preminuo Tonči Gabrić, legendarni Vatreni i nekadašnji vratar Rijeke

Autor: Marina Pauletić 28.10.2024

pexels-_svijeca Foto: ilustracija

Svoju seniorsku karijeru započeo u Čeliku iz Zenice, da bi ju potom nastavio u Rijeci.

Split - U Splitu je u 63. godini iznenada preminuo Tonči Gabrić, legendarni vratar hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najvećih prvotimaca Hajduka u povijesti.

Gabrić je bio sudionik prve, povijesne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije koja je 17. listopada 1990. godine odigrala prijateljsku utakmicu sa SAD-om u Zagrebu. To mu je ujedno bio prvi od devet nastupa za Vatrene, većinu vremena u reprezentaciji proveo je kao zamjena prvom vrataru Draženu Ladiću, a bio je i sudionik Europskog prvenstva 1996. godine u Engleskoj.

Svoju seniorsku karijeru započeo u Čeliku iz Zenice, da bi ju potom nastavio u Rijeci, grčkom PAOK-u, a svoje najveće dane doživio je u Hajduku. Za splitskog prvoligaša nastupio u više od 100 utakmica, pritom dobivši nagradu ‘Hajdučko srce‘ za sezonu 96./97.

Obranama se ponajviše istaknuo tijekom nastupa Hajduka u Ligi prvaka kada je bio možda i najbolji igrač te momčadi. Karijeru je završio 1999. godine, a na vratima Hajduka ga je potom naslijedio Stipe Pletikosa.

Hrvatski nogometni savez izražava najdublju sućut obitelji Tončija Gabrića uslijed ovog nenadoknadivog gubitka.
Izvor: HNS

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...