Prije 11 godina napustio nas je Robert Komen

Autor: Portal Torpedo 21.03.2024

robert_komen

Osim u HNK Rijeka, Robret Komen dubok trag ostavio je i na Kvarnerskoj rivijeri.

Rijeka - Prije jedanaest godina napustilo je jedno veliko riječko srce. Robert Komen otišao je u dobra spominjanja, veliko riječko sportsko srce prestalo je kucati upravo na sportskom terenu.

Nema sumnje da će uloga Roberta Komena ostati zlatnim slovima upisana u povijest HNK Rijeka.

Naime, Robert je postao predsjednik Rijeke 2011. godine kada je to bila sve, samo ne primamljiva pozicija. Riječki brod tada je plovio opasnim morima, a Komen je bio na čelu uvevši ga u mirnu luku.

Tog 20. ožujka 2012. godine, Robert Komen, uz čvrst stisak ruke i širok osmijeh, čestitao je Damiru Miškoviću na funkciji predsjednika Rijeke.

Ako ikad bude trebalo izabrati neke od ključnih trenutaka u riječkoj nogometnoj povijesti, taj 21. ožujak bit će upisan kao jedan od najbitnijih.

Život ponekad piše čudne priče, samo godinu i jedan dan nakon tog važnog dana, prestalo je kucati srce Roberta Komena koji nažalost nije uspio proživjeti sve one velike uspjehe koje su uslijedili.

Teško je zamisliti tko bi više uživao u osvajanju naslova prvaka od onog koji je podmetnuo leđa u trenucima kada je to bilo najteže.

Osim u HNK Rijeka, Robret Komen dubok trag ostavio je i na Kvarnerskoj rivijeri u kojoj je dugi niz godina obavljao ulogu predsjednika Organizacijskog odbora održavajući visoki standard organizacije u najtežim vremenima.

Za sve zasluge što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.

Igralište odnosno travnjak ponovo je obnovljen 2022. godine da bi na njemu što kvalitetnije trenirale nove riječke nogometne nade.

Sve u čast čovjeka koji je podmetnuo leđa u najtežim trenucima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...