Primorska 2022: 41. izdanje najstarije regate na Kvarneru širi jedra prvog vikenda u lipnju

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.05.2022

Primorska_regata_JK_3__maj

Ukupne duljine 50 nautičkih milja, jedri se od Rijeke do Cresa i sljedeći dan od Cresa do Rijeke. Ruta je to koja zahtjeva znanje, vještine, strpljivost, taktiku, ali i dobro raspoloženje.

Rijeka - 41. izdanje regate “Primorska 2022” u organizaciji Jedriličarskog kluba "3. maj" Rijeka održat će se 4. i 5. lipnja (subotu i nedjelju) s dva navigacijska plova na relaciji Rijeka-Cres-Rijeka.

Riječ je o najstarijoj regati na Kvarneru, prvi put organiziranoj 1982. godine koja se, osim dugom tradicijom, od ostalih izdvaja i po tome što je dvodnevna i poprilično zahtjevna navigacijska regata. Ukupne duljine 50 nautičkih milja, jedri se od Rijeke do Cresa i sljedeći dan od Cresa do Rijeke. Ruta je to koja zahtjeva znanje, vještine, strpljivost, taktiku, ali i dobro raspoloženje
koje je ključan "sastojak" ovog lipanjskog kvarnerskog "praznika jedrenja".

Start prvog plova zakazan je za subotu, 4. lipnja u 10 sati ispred Riječkog lukobrana s ciljem u Gradu Cresu. U 20 sati na rivi u Cresu organizirana je večera i druženje za sve natjecatelje 41. Primorske regate, a ujedno će biti dodijeljene nagrade za najbrži i najsporiji brod (pršut i šampanjac).

U nedjelju, 5. lipnja u 10 sati ispred Grada Cresa starta drugi plov s ciljem u Riječkoj luci ispred Gata Karoline Riječke, a najbrži krstaši očekuju se u Riječkoj luci oko 15 sati. Podjela nagrada planirana je za 18 sati ispred Gata Karoline Riječke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...