Pripremna utakmica Rijeka - Gorica: 0:0

Autor: Portal Torpedo 06.01.2023

gorica_rijeka_

Rijeka je otvorila utakmicu lijepom akcijom u drugoj minuti.

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Gorice remizirali su u pripremnoj utakmici (0:0) odigranoj na glavnom stadionu HNK Rijeka.

Utakmica je odigrana po principu 60×45 minuta, a trener Rijeke Sergej Jakirović na travnjak je poslao dvije jedanaestorke, svaku po jedno poluvrijeme. Bila je to prava, čvrsta, prvenstvena utakmica u kojoj nije nedostajalo žustrine na travnjaku, kao ni želje za pobjedom na obje strane.

Rijeka je otvorila utakmicu lijepom akcijom u drugoj minuti po lijevoj strani, Vukčevićev ubačaj pronašao je Frigana, ali udarac glavom nije imao dovoljno siline. Gorica je uzvratila kontrom u 11. minuti, opasan ubačaj Fućka očistila je riječka obrana.

U tom periodu valja izdvojiti i udarac Raspopovića u 19. minuti kojega je lako odbio Labrović. Fućak je u 27. minuti pobjegao po lijevoj strani, ali njegov ubačaj završio je u rukama Labrovića.

Do kraja prvog dijela, koji je trajao 60 minuta, valja izdvojiti odličan udarac Jankovića (33′) koji je otišao pored gola, te snažan pokušaj Princea (57′) s 22 metra kojega je odličnom paradom zaustavio Žiger.

Na drugoj strani treba spomenuti udarce Bralića (37′) s dvadesetak metara, te dobru situaciju Pršira, koji je dočekao povratnu loptu u kaznenom prostoru, a njegov prizeman udarac zaustavio je Labrović.

U drugom dijelu na travnjak je istrčala momčad Rijeke u kojoj su svoje mjesto našla četvorica juniora: Dominik Simčić, Noel Bodetić, Andro Babić i Duje Dujmović.

Na otvaranju drugog dijela Smolčić je sjajno proigrao Jurića koji je ušao iza leđa obrane Gorice, ali nije uspio najbolje zahvatiti loptu i vratar Gorice obranio je udarac.

U 66. minuti Marin je odigrao za Bodetića, koji se imao vremena namjestiti se i ubaciti, ali udarac Jurića, koji je ostao sam u kaznenom prostoru, otišao je pored gola. Nakon toga Gorica je pojačala ritam i prijetila u nekoliko navrata, ali bez opasnije prilike.

U 86. minuti lijepa akcija Rijeke, Simčić je pobjegao po desnoj strani, ali nije uspio pronaći Jurića u kaznenom prostoru. Rijeka je najbolju priliku imala u 93. minuti. Marin je sjajno primio jednu visoku loptu, riješio se pratnje braniča, ali prizeman udarac zaustavio je vratar Gorice.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...