Juniori Rijeke remizirali s Goricom

Autor: Portal Torpedo 07.05.2023

juniori_hnk_rijeka-41069

Gol je stigao u 63. minuti.

Rijeka - Juniori Rijeke i Gorice odigrali su 1:1 u utakmici 26. kola Prve HNL. U zanimljivom ogledu Rijeka je nastupila u bitno pomlađenom sastavu, te je kontrolirala igru veći dio utakmice.

Rijeka je na otvaranju pritisnula Goricu, prva prilika stigla je kad je Bilajac blokirao ispucavanje vratara Matejčića, ali lopta je otišla pored vratnice. U šestoj minuti vratar Matejčić ponovo je krivo odigrao, Jakac se našao u odličnoj situaciji, ali udarac je otišao iznad grede. Nakon kornera lopta je došla do Bilajca čiji je udarac s 18 metara otišao pored gola.

U desetoj minuti Bodetić je odlično ubacio, malo je nedostajalo da Jakac skrene loptu u mrežu. Gosti su prvi put odgovorili u 16. minuti, udarac Vrdoljaka lako je ukrotio Ramljak.

Tri minute kasnije Vuko je izveo slobodan udarac, pokušaj je otišao uz vratnicu. Babićev udarac u 27. minuti otišao preko gola, dok je u 40. minuti malo nedostajalo da Momčilovski iskoristi Bodetićev ubačaj.

Bijeli su drugi dio otvorili dobrim udarcem Žlibanovića. UI kada se činilo da bi Rijeka u drugom dijelu mogla krenuti još jače, u 52. minuti Vuko se prošetao obranom Rijeke i lakoćom poentirao za slavlje gostiju – 0:1. Rijeka je krenula po izjednačenje, ali nedostajalo je konkretnosti u završnici.

Gol je stigao u 63. minuti. Momčilovski se našao u dobroj situaciji u kaznenom prostoru. Prva dva udarca su blokirana, napadač Rijeke nije odustajao i treći udarac završio je u mreži – 1:1.

Gorica je odličnu priliku imala u 75. minuti, ali lopta u prostor za Vrdoljaka bila je preduga i vratar Bliznac pokupio je loptu.

Završnica se svela na pokušaje obiju momčadi da uzmu nešto više od remija, ali na kraju svega utakmica je završila svakom po bod.

Juniori Rijeke u idućem kolu gostuju kod Osijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...