Prva HNL – pioniri: Rijeka – Varaždin 2:1, Žakula donio pobjedu u sudačkoj nadoknadi

Autor: Nikola Cvjetović 20.10.2023

radusin11_-_hnk_rijeka_pioniri

Bijeli su veliku pobjedu ostvarili pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Žeželić je odlično prošao i ubacio s lijeve strane, a Žakula sjajnom reakcijom skrenuo loptu u mrežu za 2:1 i veliko slavlje.

Rijeka - Pioniri Rijeke pobijedili su Varaždin 2:1 u utakmici 10. kola Prve HNL.

Bijeli su veliku pobjedu ostvarili pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Žeželić je odlično prošao i ubacio s lijeve strane, a Žakula sjajnom reakcijom skrenuo loptu u mrežu za 2:1 i veliko slavlje.

Trebalo je izdržati još nekoliko minuta, očistiti još nekoliko dugih lopti i tako potvrditi velika tri boda.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu i povela već u šestoj minuti. Cerić je pobjegao po desnoj strani i ubacio, a Radusin poentirao – 1:0.

Bijeli su do drugog kola mogli u idućim minutama. Prvo je udarac Korlevića blokirao Vugrin, a zatim je u 11. minuti Cerić opet pobjegao po desnoj strani, sjurio se u kazneni prostor, ali njegov udarac uspio je skrenuti vratar Tuđen. Lopta se odbila od vratnice nazad u igru, ali nitko od igrača Rijeke nije stigao do lopte i gosti su izbili u korner.

Nakon ubačaja iz kuta Cerić je bio najviši i pucao glavom, gosti su blokirali loptu koja je išča u mrežu.

Varaždin je uspio posložiti redove, u 15. minuti izborili su slobodan udarac na 17 metara po sredini gola, ali pokušaj Vugrina ukrotio je Milković.

U 22. minuti gosti su izjednaili. Nakon gužve pred golom Rijeke i jednog udarca koji se odbio, lopta je stigla do Habeka koji je najbrže reagirao – 1:1.

U drugi dio obje ekipe su ušle su puno želje da dođu do pobjedničkog gola.

U 47. minuti, nakon kornera, Radusin je našao u dobroj situaciji, ali udarac glavom išao je ravno u ruke vratara Tuđana.

Varaždin je prijetio u 56. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Vugrin je smirio loptu, otvorio si prostor za udarac, ali on nije bio kvalitetan.

Prije pobjedničkog gola u sudačkoj nadoknadi Rijeka je imala još jednu veliku priliku.

Nakon odlične lopte s desne strane, Žeželić je ostao sam u kaznenom prostoru, imao je dovoljno vremena, ali udarac je otišao pored vratnice.

Rijeka – Varaždin 2:1

Utakmica 10. kola Prve HNL – pioniri: Rijeka – Varaždin 2:1 (1:1). Igralište Robert Komen. Gledatelja: 70. Sudac: Mario Prpić (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Radusin (6′), 1:1 Habek (22′), 2:1 Žakula (70′).

RIJEKA: Milković, Vešligaj, Gubo, Miletić, Prtenjača, Korlević, Cerić (od 70′ Grulović), Šerifi (od 70′ Milanović), Radusin (od 51′ Žakula), Schweitzer, Cvitanović (od 51′ Žeželić).

VARAŽDIN: Tuđan, Hrelec, Vugrin, Debelec (od 17′ Flinčec), Levanić, Mađarić, Mikulić (od 70′ Bračko), Benko, Habek (od 70′ Štampar), Da Costa, Pavlina (od 60′ Petrović).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...