Prva HNL: Pioniri Rijeke svladali Cibaliju

Autor: Sanja Monar 20.04.2023

pioniri_hnk_rijeka-83425

Bijeli su dominirali kroz utakmicu osvojivši na kraju više nego zasluženo tri boda, a rezultat je u konačnici mogao biti i uvjerljiviji.

Rijeka - Pioniri Rijeke pobijedili su Cibaliju 2:0 u utakmici 23. kola Prve HNL.

Bijeli su dominirali kroz utakmicu osvojivši na kraju više nego zasluženo tri boda, a rezultat je u konačnici mogao biti i uvjerljiviji.

Cibalia se veći dio utakmice koncentrirala na obranu, a Rijeka na otvaranju utakmice nije uspijevala pronaći put do mreže. Bijeli su nekoliko navrata stigli pred kazneni prostor gostiju, ali nedostajao je posljednji pas ili neki precizniji udarac s distance da otključa gostujuća vrata.

Prva velika prilika donijela je domaćinu i gol. Ćumurdžić je odlično proigrao Kinkelu koji je sjajnim lobom prebacio vratara Mađaroša koji je istrčao s gola u pokušaju da dođe do lopte – 1:0.

U 28. minuti uslijedila je kontra Rijeke, Lerga je pokušao proigrati Kinkelu, ali obrana Cibalije je izbila loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, Škalamera se našao u odličnoj poziciji u srcu kaznenog prostora, ali njegov udarac otišao je iznad grede.

Samo minutu kasnije lijepa akcija Rijeke na malom prostoru, Iskra je sam izašao pred gol Cibalije, s lijeve strane pridružio mu se i Peček, ali vratar Cibalije obranio je udarac.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Kinkele sa 16 metara, te situaciju u 33. minuti u kojoj je Cibalia prvi put prijetila. Gosti su izveli aut s lijeve strane, Marković se uspio provući i krenuti prema golu paralelno s gol crtom. Vratar Rijeke izašao je s gola, Marković je pokušao proigrati suigrača, ali obrana Rijeke otklonila je opasnost.

Rijeka je dobro otvorila drugi dio, u 43. minuti, nakon kornera, Peček je bio u dobroj poziciji, ali njegov udarac je blokiran.

Dvije minute kasnije nova lijepa akcije Rijeke, udarac Lerge s ruba kaznenog prostora otišao je uz vratnicu.

Rijeka je u 49. minuti odvela utakmicu u mirnije vode. Lerga je lijepo primio jednu loptu, sjurio se kroz sredinu prema golu i rutinski poentirao – 2:0.

Bijeli su blizu trećeg gola bili u 66. minuti. Butković se našao u dobroj situaciji pred golom Cibalije, njegov udarac obranio je gostujući vratar, a udarac Adamovića nakon odbijanca blokirala je obrana Cibalije na gol crti.

Na kraju utakmice udarac s 25 metara okušao je Šimunić, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...