Prva NL – juniori: Rijeka poražena od Dinama

Autor: Marina Pauletić 22.09.2024

nk_rijeka_juniori_2024-67059

Bijeli su doživjeli drugi prvenstveni poraz ove sezone u utakmici u kojoj su modri bili nešto kvalitetniji suparnik.

Rijeka - Juniori Rijeke poraženi su od Dinama 0:4 u utakmici 6. kola Prve HNL.

Bijeli su doživjeli drugi prvenstveni poraz ove sezone u utakmici u kojoj su modri bili nešto kvalitetniji suparnik, ali i u kojem su do prva dva gola stigli nakon pogrešaka nogometaša Rijeke, što im je olakšalo put prema tri boda.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu, jedna oštra lopta kroz sredinu već u prvoj minuti otvorila je prostor za Žlibanovića čiji je udarac s ruba kaznenog prostora završio u bloku.

Dinamo je odgovorio udarcem glavom Fayea u šestoj minuti, lopta je otišla pored gola. Samo minutu kasnije Faye je pobjegao obrani i odigrao za Rimca koji je se našao u dobroj situaciji pred golom Rijeke, ali vratar Marić otklonio je opasnost.

Modri su polako preuzeli inicijativu na terenu, u 15. minuti, nakon odlične akcije po lijevoj strani, Šepić je išao sam prema golu Rijeke, ali vratar Marić još jednom je odlično reagirao

Gosti su pritiskali u tim trenucima, Faye (17′) je odigrao za Šepića čiji je odličan udarac s ruba kaznenog prostora otišao pored gola.

I onda su gosti poveli, nakon jedne pogreške u obrani Rijeke, Baković je ostao sam i mirno poentirao – 0:1.

Rijeci je malo nedostajalo da se odmah vrati u igru, u 25. minuti Bilajac je odlično ubacio pred gol, a Murica je bio prekratak da bi stigao do lopte prije vratara Dinama.

Bijeli su dobro krenuli u nastavak, u 46. minuti Thaqi je odigrao za Muricu čiji je udarac uz dosta poteškoća zaustavio vratar Dinama.

I onda, u trenucima kada je Rijeka sve više pritiskala, nova nepotrebno izgubljena lopta, Faye je proigrao Vlahovića koji je pobjegao obrani i poentirao – 0:2.

Iako je Rijeka napadala vrlo brzo postalo je jasno da će se bijeli teško vratiti u utakmicu.

Udarac Bilajca (54′) lako je ukrotio vratar Dinama, dok na drugoj strani Faye je još jednom sjajno izbacio Vlahovića koji je ponovo bio siguran – 0:3.

U 81. minuti Bilajac je efektno pucao s 15 metara, ali na kraju Penezić je u 86. minuti poentirao za konačnih – 0:4.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...