Prva NL juniora: Šimun Butić pogodio trijumf na Poljudu

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

juniori,_rijeka Foto: arhiva/ilustracija

U posljednjem kolu, 1. lipnja, juniori Rijeke bit će domaćini Rudešu.

Rijeka - Juniori Rijeke osvojili su Poljud i ostvarili minimalnu pobjedu (1:0) na gostovanju kod Hajduka u 29. kolu Prve NL. Momčad Gorana Gajzlera od početka utakmice se postavila čvrsto, zatvorila sve prilaze svom golu i u prvih 45 minuta ostavila domaćina na jednom pokušaju iz prekida.

S druge strane Riječani su bili čvrsti u duelu, okomiti u izlascima i strpljivi u čekanju svojih prilika. Prvu je propustio Lovro Kitin čiji udarac glavom nije bio precizan, dok je druga rezultirala, pokazalo se, pobjedonosnim pogotkom. U 32. minuti Noel Jakac je povukao dobru akciju i proigrao Šimuna Butića koji se oslobodio svog čuvara i lijepim udarcem, koji je malo dirao nekog od domaćih braniča, pogodio vodstvo – 0:1.

I nakon vodećeg pogotka Kitin je imao sjajnu priliku za 0:2 kada je došao do lopte nakon uigrane akcije nakon kornera, ali pucao je preko gola.

U drugom poluvremenu domaćin je pojačao pritisak, ali juniori Rijeke bez većih problema su ga trpjeli i čekali priliku za završni udarac. I dočekali su je u dva navrata, ali jednom je prekrasan pogodak Roka Valinčića poništen zbog navodnog zaleđa, dok je Jakov Bilajac ostao bez kaznenog udarca kada je zaustavljen u obećavajućoj situaciji.

Na kraju je ostala minimalna, ali više nego zaslužena, pobjeda koja je još vrjednija utoliko što je ostvarena s četiri kadeta koji su participirali u ovoj značajnoj pobjedi.

U posljednjem kolu, 1. lipnja, juniori Rijeke bit će domaćini Rudešu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...