Prva NL juniori: Rijeka – Rudeš 4:1

Autor: Portal Torpedo 15.09.2024

HNK_Rijeka_juniori_2024_01 Foto: HNK Rijeka

Bijeli su imali trenutke kada su dominirali i kada su imali priliku ranije otkloniti sve dvojbe oko pobjednika, ali i kada su morali izbijati loptu iz svog peterca…

Rijeka - Juniori Rijeke pobijedili su Rudeš rezultatom 4:1 u 5. kolu HNL-a i ostvarili drugu pobjedu ove sezone (uz dva remija i jedan poraz). Momčad Vjekoslava Miletića odigrala je pravu natjecateljsku utakmicu čiji konačni rezultat skriva neizvjesnost koja je vladala u nekim trenucima. Bijeli su imali trenutke kada su dominirali i kada su imali priliku ranije otkloniti sve dvojbe oko pobjednika, ali i kada su morali izbijati loptu iz svog peterca…

Počelo je idealno za Rijeku, već u petoj minuti Došen je osvojio loptu nekoliko metara u svojoj polovici pa nakon duplog pasa s Thaqijem poslao oštar prizemni ubačaj na vrh peterca gdje je Bačić rutinski pogodio – 1:0.

U 23. minuti bilo je već 2:0, praktički iz druge opasne situacije Bijeli su udvostručili vodstvo. Murica je na lijevoj strani otišao duboko na polovicu Rudeša pa povratnom loptom pronašao Žlibanovića koji je s 25 metara sjajnim udarcem pogodio gornji lijevi kut – 2:0.

U 30. minuti Thaqi se izborio za prostor za udarac, lijepim varkama izbacio čuvare, pa bio zamalo neprecizan. Ipak, Rudeš se nakon te situacije razbudio i postao više nego ravnopravan takmac, pomogle su tome i zamjene koje je vrlo brzo počeo raditi gostujući trener, pa je u 33. minuti lijepa akcija Preše rezultirala zicerom za Oreškovića, čiji je udarac s desetak metara zaustavio Marić.

Ipak, u 37. minuti vratar Rijeke bio je nemoćan nakon akcije po lijevoj strani koja je dovela loptu do Oreškovića koji je sa sedam, osam metara lagano poentirao – 2:1.

Gosti su ušli odlučno i u nastavak, visokim pritiskom tražili situaciju s kojom bi poravnali rezultat, ali Rijeka je dočekala treći pogodak. Nakon nekoliko dalekometnih pokušaja Rijeka je u 66. minuti dočekala korner poslije kojeg je Valinčić bio najviši u skoku i glavom pogodio za 3:1.

Mogao se Rudeš dvije minute kasnije vratiti u utakmicu, Auwal je pucao sa 16 metara, ali Marić je bio spreman i dobro postavljen. Gosti su se potpuno otvorili, a Rijeka se organizirano branila i strpljivo čekala prilike za završni udarac. Jednu takvu je dočekao Jakac u 72. minuti, ali zakomplicirao je situaciju jedan na jedan s vratarom Rudeša. Ipak, Jakac je odigrao ključnu rolu pet minuta kasnije. Igrala se 77. minuta kada su Bijeli uspjeli izigrati visoki pritisak gostiju i doveli loptu do Jakca koji je izdržao duel pa sjajno proigrao Bilajca koji je izašao sam pred vratara i rutinski pogodio za 4:1.

Do kraja utakmice još se jednom istaknuo vratar Marić koji je lijepom obranom zaustavio pokušaj Ćaćića.

U sljedećem kolu juniori Rijeke bit će domaćini Dinamu.

Rijeka – Rudeš 4:1
RIJEKA Igralište Robert Komen. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Strijelci: 1:0 Bačić (5’), 2:0 Žlibanović (22’), 2:1 Orešković (37’), 3:1 Valinčić (67’), 4:1 Bilajac (77’).
RIJEKA: Marić, Vinarš (od 83’ Peranović), Valinčić, Žlibanović, Bačić (od 57’ Jakac), Došen, Bilajac (od 88’ Frank), Miškulin, Murica, Salković, Thaqi (od 46’ Mrvčić).
RUDEŠ: Holjevac, Magđinski, Abramović, Orešković, Peša (od 61’ Dorotić), Peranović (od 78’ Anić), Auwal (od 78’ Kabuan), Gojsilović (od 33’ Ćaćić), Kovačević (od 33’ Petrušić), Markulin, Šop (od 61’ Kuzmanić).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...