Prva utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa bez pogodaka - Odluka pada na Rujevici

Autor: Portal Torpedo 15.05.2024

rijeka_dinamo_maksimir_2024__8_ Arhiva

Odluka o osvajaču Kupa bit će donesena za sedam dana na stadionu HNK Rijeka (18 sati).

Zagreb - Dinamo i Rijeka danas su u Maksimiru odigrali prvu od dvije utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Finale se igra uz prednost gola u gostima. Dinamo na Maksimiru je krenuo po svoj 17., a Rijeka po 7. naslov u ovom natjecanju.

Nogometaši Rijeke remizirali su na gostovanju kod Dinama (0:0) u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog kupa. S obzirom na povijest naših gostovanja u Maksimirskoj 128 remi bez golova je dobar rezultat, potpuno ohrabrujući uoči uzvrata na našem stadionu. Dinamo je imao inicijativu i često boravio u trećini pred golom Zlomislića, ali igrači Rijeke ispunili su sve defanzivne zadaće i zasluženo neporaženi napustili Maksimir. Da je bilo malo sreće kod udarca Fruka u 61. minuti, koji je odsjeo na vratnici, mogli su u uzvratu imati i opipljiviju prednost, ali i ovako nema dvojbe da će uz huk Rujevice juriti sedmog Rabuzina.

Utakmica je krenula u očekivanom smjeru s pritiskom domaćina koji je tražio što brži put do gola Rijeke, ali pokretljiva obrana Bijelih u prvom redu je osujetila većinu pokušaja. Dinamo je pokušavao igrati direktno i dubinskim loptama tražiti Petkovića, Špikića i raspoloženog Hoxhu, puno problema obrani Bijelih stvarao je i Baturina koji se izvlačio na lijevu stranu, ali kvalitetan blok u prvih 45 minuta je obavio posao.

Modre je u pravilu na njihovom travnjaku teško ostaviti bez prilike, ali Rijeka je u prvih 45 minuta bila na dobrom tragu budući da se uglavnom sve svelo na dalekometne pokušaje Hoxhe. Najbliže pogotku bio je u 18. minuti kada je potegao s 25 metara i pogodio gornji dio grede.

Rijeka je bila strpljiva u izgradnji napada, posjed su najčešće imali središnji braniči Mitrović i Radeljić, kada je trebalo izbjeći pritisak domaćina pomagao je i Zlomislić, ali nedostajalo je kvalitetnijih lopti u zadnju trećinu. Kada bi se dogodile onda bi Rijeka u pravilu udarcima završavala napade kao što je to bio slučaj u 11. (Pašalić), 39. i 44. (dva puta Pjaca), ali ti pokušaji nisu išli u okvir Nevistićevog gola. Dvije obećavajuće situacije Rijeka je imala i nakon ubačaja iz kuta, oba puta pucao je glavom Mitrović, ali i njegovi pokušaji otišli su iznad grede.

Nastavak je donio presliku prvog dijela, obrana na čelu s Mitrovićem, Radeljićem i sigurnim Zlomislićem kvalitetno je zatvorila sve prilaze golu, veliki posao u defanzivnom dijelu odradili su i ostali igrači, a prema naprijed je nedostajalo malo više odlučnosti kod zadnjeg pasa ili malo sreće. U 61. minuti Rijeka je dobro organizirala napad i dovela loptu do Fruka koji se na 20-ak metara namjestio na udarac, sjajno potegao i kada se činilo da je već matirao Nevistića pogodak je spriječila vratnica. U zadnjoj minuti utakmice veliku priliku imao je i Marić, ali u padu nije uspio kvalitetno zahvatiti loptu kada je na trenutak ostao sam ispred Nevistića.

Imao je nekoliko opasnih situacija i Dinamo, ali ništa što bi trebalo posebnu reakciju Zlomislića pa je konačnih 0:0 i najrealniji ishod ovog “prvog poluvremena” finala SuperSport Hrvatskog kupa. Odluka o osvajaču Kupa bit će donesena za sedam dana na stadionu HNK Rijeka (18 sati).

Dinamo – Rijeka 0:0
ZAGREB Stadion Maksimir. Gledatelja: 15000. Sudac: Dario Bel (Osijek).

DINAMO: Nevistić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Ogiwara, Sučić (od 62’ Ademi), Mišić, Špikić (od 57’ Kaneko), Baturina, Hoxha (od 62’ Vidović), Petković (od 90’ Kulenović).
RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda, Selahi, Pašalić (od 76’ Veiga), Fruk (od 76’ Janković), Hodža, Pjaca (od 85’ Petrovič), Ivanović (od 53’ Marić)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...