Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu: Ploče prvi puta domaćin

Autor: Miroslav Krpan 26.05.2023

DENI_KMETOVIC__AK_Zupa_Dubrovacka__snimio_M.Krpan Deni Kmetović (AK Župa Dubrovačka) foto: M.Krpan

Prijavljeno 82 vozačice i vozača u sedam klasa

Ploče – Auto moto klub Racing Team Ploče prvi je puta organizator i domaćin natjecanja za Prvenstvo Republike Hrvatske u nekoj od automobilističkih disciplina. U nedjelju, 28.svibnja domaćini su Nagrade Grada Ploča 2023., drugog ovogodišnjeg natjecanja za nacionalno prvenstvo, u kojem se očekuje sudjelovanje 82 vozačice i vozača iz 22 kluba. Više od dvije trećine odnosi se na vozače i klubove s područja Dalmacije, ali poslije prvog natjecanja u Prelogu „zlatne“ su bodove uzeli oni s područja Istre i šireg zagrebačkog okruženja.

Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) još jednom „generalkom“ podsjetio je na svoje najbolje dane kada je dominirao, među ostalim, autoslalomom, a istovremeno je to učinila i njegova supruga Iva, najtrofejnija hrvatska vozačica u konkurenciji „amazonki“. U samom vrhu poretka prvog natjecanja našli su se Goran Sruk (AK Dubrava), Marin Leš (AK Pula-Rovinj), aktualni prvak iz 2022. Dario Merlić (AMK Zanatlija Zagreb) i Marko Stanisavljević (AK Zaprešić). Tu su još i pobjednici pojedinih klasa Filip Agić i Fran Kranjac iz AMK Zanatlija, te Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb). U Pločama im neće biti nimalo lako jer ih „na megdan“ očekuje niska dobrih vozača, od kojih većina češće nastupa na ogledima u okviru Regije Jug HAKS-a, nego li što putuju Hrvatskom na ostala natjecanja. No, ako treba izdvojiti neka znana imena to su sigurno Marijo Barović i Deni Kmetović iz AK Župa Dubrovačka u „paprenom“ i za svaki slalom spremnom „bolidu“ Z-750 1.2 moto najjače klase E1 moto, potom veteran Dragan Velašević (AK Ragusa Racing) u citroenu Saxo 1.6 VTS serijske klase do 1.799 ccm ili još poneki neotkriveni talenat.

Organizatori su pripremili trkalište na dionici lokalne ceste Karamatići-Eraci, ukupne duljine 1.338 metara s 38 slalom vrata. Prijem vozača s verifikacijom dokumenata i tehničkim prijamom vozila je u subotu od 17 do 19 sati u Stanici za tehnički pregled vozila u Pločama. Nedjeljni program kreće s treningom od 10,45 sati, a prva od tri vožnje počet će u 12,30 sati. U konačni rezultat ulaze dvije bolje vožnje, a pobjednici će biti proglašeni u 18,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...