Prvenstvo Hrvatske u boćanju: Apsolutna dominacija juniora BK Sv. Jakova

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.08.2022

bk_sv_jakov-bocari

Da bi sve završilo u velikom stilu pobrinuo se Lovro Šipek koji je u brzinskom izbijanju pogodio 45 boća od 46 izbačaja čime je izjednačio svoj hrvatski juniorski rekord.

Jadranovo - Nakon osvajanja naslova momčadskih prvaka Hrvatske juniori Boćarskog kluba "Sveti Jakov" potvrdili su svoju kvalitetu i na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske održanom od 24. do 27.8. u Ročkom polju.

Štoviše, može se reći da su pokazali apsolutnu dominaciju u odnosu na konkurenciju, s obzirom na to da su u 6 disciplina koje su igrane osvojili titule prvaka države u svih 6 disciplina. Tome su pridodali i 5 drugih mjesta, što znači da su od zlatnih i srebrnih medalja "ostatku Hrvatske" prepustili svega jednu srebrnu medalju, u disciplini pojedinačno klasično.

Da bi sve završilo u velikom stilu pobrinuo se Lovro Šipek koji je u brzinskom izbijanju pogodio 45 boća od 46 izbačaja čime je izjednačio svoj hrvatski juniorski rekord.

Najuspješniji igrač Prvenstva sa četiri zlatne i jednom brončanom medaljom je Žarko Jerčinović, koji je pojedinačne discipline igrao u dresu "Drivenika". Od ostalih pulena trenera Vjekoslava Matetića, Filip Klarić je osvojio tri zlatne i dvije srebrne medalje dok se je Lovro Šipek okitio s jednom zlatnom i tri srebrne medalje. Svakako treba spomenuti i Adriana Šipeka koji je osvojio dvije srebrne i dvije brončane medalje iako je još uvijek kadetskog uzrasta (rođ.2013.).

Iz Boćarskog kluba „Vargon" medaljama su se okitili: Matija Valenčić i Karlo Jakominić – 3.mjesto - par klasično, Ivan Načinović – 4.mjesto - bližanje i izbijanje u krug, te Načinović s partnerom Karlom Vukelićem koji su osvojili 4.mjesto u štafetnom izbijanju.

Tako je od ukupno podijeljene 24 medalje, u našu županiju pristiglo 18 medalja: 6 zlatnih, 5 srebrnih i 7 brončanih.
Pehare i medalje najboljim juniorima podijelili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i voditelj natjecanja Čedomir Žulić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...