Prvenstvo Hrvatske u Bocci ovoga vikenda u Sportskoj Dvorani Zamet

Autor: Marina Pauletić 19.09.2023

wp-content/uploads/2018/07/zamet-dvorana-1.jpgFoto: arhiva

Boccia je paraolimpijski sport s četiri kategorije.

Rijeka – U Sportskoj Dvorani Zamet ovog se vikenda, 23. i 24. rujna održava Prvenstvo Hrvatske u Bocci, paraolimpijskom dvoranskom sportu. Prvenstvo će se održavati od 9 do 18 sati, a službeno otvorenje je u 9 sati ujutro.

Boccia je u inozemstvu mnogo rašireniji sport, a Grad Rijeka i Boćarski klub osoba s invaliditetom Pulac imaju čast ove godine biti domaćini natjecanja te tako ugostiti više od deset paraboćarskih klubova iz cijele Hrvatske.

„Prvenstvo Hrvatske u Boccii se odvija u četiri grada domaćina, kroz četiri kola ili kako ih mi nazivamo prvenstvenih turnira. Zadnji, 4. prvenstveni turnir nakon dugo godina ponovno se odvija u Rijeci. To je ujedno i sama završnica kada se zbrajaju bodovi sa sva četiri turnira. Nakon proglašenja pobjednika 4.prvenstvenog turnira, proglašava se ukupni prvak Hrvatske za svaku kategoriju pojedinačno, budući je ovo sport u kojem postoje četiri kategorije paraboćara: BC1, BC2, BC3, i BC4. Kategorije ovise o stupnju i kategorizaciji(klasifikaciji) oštećenja zdravlja i sposobnosti“, pojasnili su organizatori.

„Ovaj sport i osobe najtežih zdravstvenih teškoća uključuje u zajednicu i društvo, pomaže osobito mentalnom zdravlju jednako kao i psihofizičkom i daje mogućnost osamostaljivanja, čak i onima koji misle da nisu u mogućnosti biti uopće imalo samostalni u ičemu. Naravno, potrebna je podrška sportskih i osobnih asistenata, obitelji, zajednice, saveza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora kako bi ovi sportaši svojom voljom micali postavljene granice mogućeg. Zato jer oni to žele i mogu“, zaključili su organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...