Prvenstvo Hrvatske u kartingu: Virovitica ponovo domaćin

Autor: Miroslav Krpan 29.09.2022

KZ2_Master_-_Tomislav_Skvaric,_Nikola_Samarzija_i_Tihomir_Skvaric__snimio_M_Krpan_ KZ2 Master - Tomislav Škvarić, Nikola Samaržija i Tihomir Škvarić (snimio M.Krpan)

Državno prvenstvo ponovo na stazi „Cobra“ u okviru 27. i 28. Nagrade Virovitice

VIROVITICA – Virovitica je ponovo, drugi puta ove godine, domaćin natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. Organizator dvodnevne manifestacije 1. i 2.listopada, Auto moto karting klub Cobra Virovitica, pripremio je dva bodovna natjecanja za Državno prvenstvo, tako da će se tijekom 27. i 28. Nagrade Virivitice 2022. održati četiri bodovne utrke, uz tradicionalnu podršku pokrovitelja Grada Virovitica i Romić-Promet.d.o.o..

Na tamošnjoj znanoj stazi, dugoj 829 metara, nadomak centra grada, očekuje se nastup 28 prijavljenih vozača iz deset hrvatskih klubova, koji su raspoređeni u devet raspisanih klasa.
Najbrojniju ekipu, s 11 vozača, čine članovi domaćina AMKK Cobra, trenutno drugoplasirane ekipe ovogodišnjeg prvenstva, ujedno braitelja naslova ekipnog prvaka iz 2021.godine. Poslije četiri utrke u Virovitici i Šmrici, za trenutno vodećom ekipom PH Karting klubom Rijeka zaostaju četiri boda, tako da će nadmetanja vozača ova dva kluba plijeniti posebnu pažnju.

U pojedinačnoj konkurenciji pet je vozača u dosadašnje četiri utrke osvojilo sto posto bodova i vodeći su u svojim klasama: Karlo Đaković (KK Rijeka) u Rotax Micro Max, Lorenzo Mahnich (KK Rijeka) u Rotax Max Senior, Franko Škugor (KK Dubrava Šibenik) u Rotax DD2, Marko Turk (KK Koprivnica) u klasi KZ2, a među njima je Noa Antonić (KK Rijeka), koji je u klasi Baby Kart četiri puta prolazio ciljem kao najbrži. S pobjedom manje na čelu ljestvica su u klasi Rotax Mini Max Vito Gajski Kustec (AK Ivanić) i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u klasi KZ2 Master. Tri su pobjednika do sada dobivali utrke klase Rotax Max Junior, ali s najviše bodova vodeći u Viroviticu stiže Antonio Pendo (AK Dubrovnik Racing).

U petak tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, dok subotnji raspored 1.listopada počinje službenim treninzima od 9 sati, od 10,30 do 12 sati vozi se s mjerenjem vremena za startne pozicije, dok prve bodovne utrke kreću u 12,30 sati, a druge od 14,30 sati. Oko 16,30 sati predviđeno je proglašenje najuspješnijih. Identičan dnevni raspored predviđen je i za nedjeljnu utrku.

Virovitica će drugu godinu za redom biti domaćinom proglašenja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, sada za 2021.godinu, čiji je organizator Hrvatski auto i karting savez i Odbor za karting sport HAKS-a, uz domaćinstvo AMKK Cobra Virovitica. Svečanosti dodjele priznanja organiziraju se separatno po disciplinama auto sporta i kartinga, vezujući se uz pojedina natjecanja. Najuspješnijim sudionicima kartinga, kao i zaslužnim pojedincima i organizacijama, priznanja će se uručiti u Gradskom muzeju Virovitica u petak 30.rujna s početkom u 19,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...