Prvenstvo Hrvatske u triatlonu ove subote ponovno u Kostreni

Autor: Nikola Cvjetović 22.06.2023

triatlon-2022-1

Prvenstvo će ugostiti najbolje hrvatske triatlonke i triatlonce iz brojnih klubova, od TK Maksimira, TK Swibira, TK Zrinski, TK Mazator, TK Sisak do susjeda iz TK Matulja i drugih dijelova Hrvatske pa i susjednih država.

Kostrena - Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja, drugu godinu zaredom Triatlon klub Rival u suradnji s Hrvatskim triatlon savezom, Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, KD Kostrena te brojnim partnerima i sponzorima organizira drugo izdanje Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu koje će se održati u Kostreni u subotu 24. lipnja 2023. s početkom u 9:00 sati.

Prvenstvo će ugostiti najbolje hrvatske triatlonke i triatlonce iz brojnih klubova, od TK Maksimira, TK Swibira, TK Zrinski, TK Mazator, TK Sisak do susjeda iz TK Matulja i drugih dijelova Hrvatske pa i susjednih država. Za utrku se već prijavilo preko 200 natjecateljica i natjecatelja koji će se u Kostreni boriti za naslov državnog prvaka u najkraćoj, ali najintenzivnijoj supersprint triatlon distanci. Iako aktualnog državnog prvaka Gabriela Barca neće biti, zbog putovanja na utrku europskog kupa u austrijskom Welsu, boje Rivala branit će brojne cure i dečki među kojima su osobito perspektivne juniorke Aurora Valinčić i Lana Vale te kadeti Andrija Žic i Dominik Oblak.

Natjecanje započinje na poznatoj kostrenskoj plaži Nova voda gdje će triatlonci najprije preplivati 375 m ispred plaže, potom biciklima odraditi 10 km Šetalištem kostrenskih pomoraca i na kraju pretrčati 2,5 km kostrenskim obalnim putom. Osim triatlonske, održat će se i akvatlon utrke (plivanje i trčanje), za djecu i odrasle te po prvi puta i Kostrenski supersprint, utrka od 3,2 km otvorena za sve sportaše i rekreativce. Prva natjecanja za najmlađe kreću u 9:00 sati, glavne utrke su u 10:00 i 12:00 sati, a proglašenje pobjednika i podjela nagrada u 13:00 sati, u blizini Beach & Food bara Me Gusta.

Prvenstvo se organizira na najvišoj razini, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Lučkom kapetanijom i Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Zbog održavanja natjecanja, u vremenu od 9:00 do 14:00 sati, za sav promet bit će zatvoreno Šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja. U navedenom periodu autobusna linija 10A u polasku će prometovati magistralom. Do popodnevnih sati bit će zatvorena i oba dijela parkirališta Nova voda. Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja dok će se tim liječnika Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, brojni redari i volonteri brinuti za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim lokacijama. Gledatelji se mole za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciju prometa tijekom natjecanja kao i o kretanju na obalnom putu i plažama gdje se održava natjecanje.

Natjecatelje će kroz posljednju trkačku disciplinu do cilja "voditi" poznata radijska voditeljica Ivona Pierobon. Po završetku natjecanja sudionike očekuju bogate nagrade koje su osigurali: Turistička zajednica općine Kostrena i sponzori La Primafit, Istarska Pivovara, ACI, Keindl Sport, SuperHeraw, Dezinsekcija Rijeka i mnogi drugi. Za dobru atmosferu tijekom čitavog dana pobrinut će se Beach & Food bar Me Gusta.

Bit će to sjajan početak hrvatske triatlonske sezone kao i Kostrenskog leta, popularne ljetne manifestacija s bogatim programom. Dođite u Kostrenu i budite dijelom pravog sportskog spektakla!, istakli su organizatori.

Gabriel-26047
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...