Prvenstvo Hrvatske u triatlonu u Kostreni

Autor: Sandra Turkalj 23.09.2022

Gabriel_Barac_i_Lana_Vale_-_TK_Rival

Čak 150 ponajboljih hrvatskih triatlonaca borit će se za naslov državnog prvaka u Prvenstvu Hrvatske u supersprint triatlonu

Kostrena - U Kostreni će se ove subote održati Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu koje organizira Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ.

Čak 150 ponajboljih hrvatskih triatlonaca borit će se za naslov državnog prvaka, među kojima i aktualni državni prvak Gabriel Barac, prošlogodišnja juniorska državna prvakinja Aurora Valinčić kao i aktualna juniorska viceprvakinja Lana Vale.

Prijave natjecatelja kreću u 8 sati, a registracijiski ured bit će smješten pored Beach & Food bara Me Gusta. U 9,30 sati na toj će se lokaciji održati otvorenje natjecanja uz obraćanje predstavnika organizatora i pokrovitelja kao i ceremonija proglašenja pobjednika u 15,30 sati.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2022_-_24_9__Kostrena-19327

U 10 sati s plaže ispod bara Me Gusta starta prva dječja utrka s predviđenim trajanjem od sat vremena. U 12 sati s plaže Stara voda startat će utrka za žene, a u 14 sati s istog mjesta planiran je start utrke za muškarce. Objava rezultata predviđena je u 15,15 sati. Natjecatelji će najprije preplivati 375 metara ispred plaže Stara voda, potom odvoziti 10 kilometara biciklističke utrke Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2,5 kilometra kostrenskim obalnim putom s ciljam na parkiralištu Nova voda.

Gledatelji se mole za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciji prometa tijekom natjecanja kao i ograničenom kretanju na obalnom putu i plažama. Zbog održavanja utrke, u vremenu od 11 do 15 sati, za sav promet bit će zatvorena cesta Šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja. Alternativni prometni pravac je državna cesta D8. Autobusna linija 10A u polasku će prometovati magistralom (D8), a u povratku redovnom trasom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...