Prvenstvo Hrvatske: Virovitica otvara karting sezonu

Autor: Miroslav Krpan 05.05.2023

Viroviticka_staza_ponovo_popriste_dobrih_voznji__snimio_M.Krpan_ Virovitička staza ponovno poprište dobrih vožnji (foto: Miroslav Krpan)

Nastup na otvorenju domaće sezone za Državno prvenstvo najavila 33 vozača iz deset klubova

Virovitica – Virovitica je i ove godine domaćin otvorenja nove karting sezone Prvenstva Republike Hrvatske, ujedno i Otvorenog prvenstva Hrvatske, u okviru kalendara Hrvatskog auto i karting saveza koji će do kraja rujna objediniti pet natjecanja (Virovitica dva puta, Novi Marof, Šmrika i Pula). Prvi vikend je pred nama, a dvije bodovne utrke na rasporedu su u nedjelju 7.svibnja.

Lorenzo_Mahnich__KK_Rijeka__snimio_M.Krpan Lorenzo Mahnich (KK Rieka) (foto: Miroslav Krpan)Neumorni i iskusni karting entuzijasti Auto karting kluba Cobra Virovitica, podržani pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet.d.o.o., u svom će gradu i na tamošnjoj znanoj stazi dugoj 829 metara organizirati u nizu već 29. Nagradu Virovitice 2023. Za osam klasa pristiglo su 33 prijave iz deset hrvatskih klubova. Uz nekolicinu već znanih vozača pojavljuje se i desetak novih kartingaša, što garantira uzbudljive i krajnje neizvjesne vožnje. U obranu naslova državnog prvaka iz 2022.godine, na otvorenju sezone naći će se tek trojica najboljih i to u klasi Rotax Mini Max Vito Gajski Kustec (AK Ivanić), Rotax Max Senior Lorenzo Mahnich (KK Rijeka) i Tomislav Škvarić (AMKK Cobra Virovitica) u najjačoj klasi KZ2 Master. Ekipnu titulu brani domaćin AMKK Cobra, za koji će nastupiti gotovo trećina svih sudionika.

U petak i subotu, tijekom dana, od 10 do 18 sati, voze se slobodni treninzi, a subotnji će dan od 17 sati zaključiti administrativni poslovi verifikacije sudionika. Nedjeljno jutro od 7 sati dodatna je verifikacija i tehnički prijam kartinga, slijede od 9 sati jednosatni službeni treninzi, dok se od 10,30 do 12 sati vozi uz mjerenje vremena za startne pozicije. Nakon svečanog otvaranja utrke od 12,30 sati starta prva skupina bodovnih utrka, a od 14,30 sati druga. Proglašenje najuspješnijih i dodjela priznanja predviđena je oko 16,30 sati.


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...