Prvi puta Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu održat će se u Kostreni

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 09.09.2022

Gabriel_Barac_i_Lana_Vale_-_TK_Rival

Najbolji Hrvatski triatlonci u subotu 24.9. preplivat 375 m ispred čuvene kostrenske plaže Stara voda, protutnjati biciklima u dužini od 10 km Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2.5 km kostrenskom šetnicom uz more.

Kostrena - U suradnji triatlon kluba Rival, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i drugih institucija, sponzora: ACI, Hilton Rijeka, Natural Wealth, Keindl sport, Dezinsekcija i mnogi drugih, 24.9. organizira Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu.

Tako će se nakon niza godina jedno triatlonsko Prvenstvo Hrvatske ponovno održati na našim područjima. Podsjetimo se, Kvarner je bio lokacija osnivanja prvih Hrvatskih triatlonskih klubova poput Rivala daleke 2002. godine te održavanja prvih Hrvatskih, ali i Europskih triatlon utrka još daleke 2006. na kojoj je svoju prvu pobjedu u karijeri upisao tadašnji junior, a današnji dvostruki britanski olimpijski pobjednik, legenda, Alistar Brownlee.

Najbolji Hrvatski triatlonci u subotu 24.9. preplivat 375 m ispred čuvene kostrenske plaže Stara voda, protutnjati biciklima u dužini od 10 km Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati 2.5 km kostrenskom šetnicom uz more. Osim triatlonske biti će tu i prateće akvatlon utrke (plivanje + trčanje) za djecu i rekreativce svih uzrasta.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2022_-_24_9__Kostrena Izvor: TK Rival

Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni ugostiti će najveće hrvatske triatlon klubove od TK Maksimira, TK Swibira, TK Zrinski, TK Zadar, TK Trim-Tima do susjeda iz TK Matulja i svih drugih dijelova zemlje. Očekuje se preko 200 natjecateljica i natjecatelja koji će se u ljutoj borbi boriti za naslov državnog prvaka u najkraćoj, ali najintenzivnijoj supersprint triatlon distanci. Veseli nas što će u borbi za naslova prvaka sudjelovati domaće triatlonke i triatlonci iz Rivala poput aktualnog državnog prvaka Gabriela Barca, lanjske juniorske državne prvakinje Aurore Valinčić ili ovogodišnje juniorske viceprvakinje Lane Vale.

Natjecanje se organizira na najvišem državnom nivou. U suradnji sa MUPom od 11 do 15h za sav promet biti će zatvorena Ulica šetalište kostrenskih pomoraca kao i Ulica hrvatskih branitelja, lučka kapetanija osiguravati će plivački dio natjecanja, a sve pod budnim okom redara i volontera. Mole se stanovnici Kostrene za razumijevanje za privremenu regulaciju prometa u navedenom periodu na navedenim prometnicama, plažama i šetnici, te se ujedno pozivaju da se pridruže ovom natjecanju navijanjem ili sudjelovanjem na promotivnim akvatlon utrkama.

Gabriel-23741 Gabriel Barac, prvak Hrvatske u sprint triatlonu 2021 i 22 Izvor: TK Maksimir

Sve sudionike očekuje plivanje u čistom kostrenskom moru, biciklizam u sigurnim uvjetima te trčanje u hladovini borova, a pobjednike očekuju bogate nagrade Turističke zajednice općine Kostrena i sponzora: ACI, Keindl sport, Dezinsekcija Rijeka i drugih. Za vrijeme čitavog dana atmosferu natjecatelja i navijača podizati će D.J. Beach & Food bara Me Gusta, a navodno je naručeno i sunčano vrijeme.

Biti će ovo sjajan zaključak Hrvatske triatlonske sezone, ali i Kostrenske ponude ljetnih manifestacija, koje se u velikom stilu vraćaju u Kostrenu kao jedinstvenu destinaciju riječke okolice, kako za rekreaciju, tako i za vrhunske sportske događaje.

Dođite plivati, biciklirati i trčati u Kostrenu svakoga dana ili dođite navijati u subotu 24.9. za najbolje hrvatske i lokalne triatlonce. Više informacija o događaju potražite na web stranicama triatlon kluba Rival, njihovim Facebook i Instagram profilima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...