[RAZGOVOR] Atletičarka Kvarnera Laura Štefanac: Želja je nakon svjetskog rekorda doći do zlata na SP

Autor: Nikola Cvjetović 28.02.2024

Laura_stefanac-53841

Čeka me još nastup na Svjetskom prvenstvu gluhih na Tajvanu. Cilj mi je osvojiti zlatnu medalju, koja mi još nedostaje u kolekciji, kazala je riječka atletičarka.

Rijeka - Laura Štefanac, atletičarska riječkog Kvarnera i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, na Zimskom prvenstvu Slovenije u bacanjima, održanom u Domžaleama, postavila je novi svjetski rekord u bacanju koplja za gluhe. Na natjecanju na kojem je nastupila izvan konkurencije, njezino koplje je letjelo na 51,30 metara.

Nakon olimpijskog zlata i rekorda u Brazilu 2022. godine, stigla si i do svjetskog rekorda u bacanju koplja za gluhe. Kakav je osjećaj postaviti svjetski rekord i što to za tebe znači?
Osjećaj je predivan, to je znak da sam u vrlo dobroj formi i da smo trener i ja napravili dobar posao i odradili odličan ciklus. Hvala Bogu nije bilo nikakvih ozljeda. Potvrda je to i da se moj trud isplatio. Vjerujem da imam još puno toga za pokazati i da moje koplje može letjeti još dalje. Ovo je bilo prvo natjecanje ove godine, a čeka me još nastup na Svjetskom prvenstvu gluhih na Tajvanu. Cilj mi je osvojiti zlatnu medalju, koja mi još nedostaje u kolekciji, i približiti se normi za nastup na Europskom prvenstvu u Rimu.

Laura_stefanac_1

Kako se Zagrepčanka snašla u Rijeci, kakvi su uvjeti za trening?
Snašla sam se odlično. Zahvalna sam mom klubu AK Kvarneru kao i HSSG na velikoj podršci i što su uvijek uz mene u svakom pogledu… Treniram u Sloveniji u Celju već šest godina s trenerom Andrejom Hajnšekom. Uvjeti su ovdje super - sve mi je u blizini - stadion, fizioterapeut, masažer. U kući živim s cimericom Rekom Szilagyi iz Mađarske, odlično komuniciramo i velika smo si podrška.

laura_stefanac_3

Uz sport i studiraš - koliko je teško usklađivati te obaveze?
Uz sport studiram sportski menadžment na Aspiri, trenutno završavam petu godinu magisterija. Mislim da uopće nije problem uskladiti sport i fakultet, uz volju i trud sve je moguće. Naravno uvijek ima uspona i padova, ali sve na kraju dođe na svoje.


Imaš li slobodnog vremena i kako ga koristiš?
Slobodnog vremena imam vrlo malo s obzirom na to da su mi treninzi svaki dan ujutro i popodne, osim srijede kada imamo slobodno popodne. U subotu poslije treninga idem doma svojoj obitelji i prijateljima i onda opet ponedjeljak sve ispočetka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...