Remi Osijeka i Rijeke u snježnom Gradskom vrtu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.01.2023

frigan_hnk_rijeka_nk_osijek

Posebno zanimljiva situacija odigrala se u 90. minuti kada je Živković poentirao, ali nakon duge provjere gol je poništen zbog zaleđa.

Osijek - Nogometaši Osijeka i Rijeke podijelili su bodove odigravši 1:1 u utakmici 18. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Osijek je bolje krenuo u utakmicu. Već u četvrtoj minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, Mierez se našao u odličnoj prilici, ali njegov udarac obranio je Labrović.

U osmoj minuti novi opasan ubačaj pred gol Rijeke, lopta je preletjela Miereza, a Lovrić nije uspio primiti loptu. Iz kornera koji je uslijedio, obrana Rijeke nije očistila opasnost, lopta je došla do Špoljarića koji je bio najbrži i najspretniji – 1:0.

Osijek je i u 12. minuti ponovo prijetio nakon ubačaja, ali udarac Caktaša otišao je pored gola.

Minutu kasnije odličan prodor Lovrića, ušao je uz kazneni prostor, opasan udarac, ali Rijeka je izdržala i ovaj napad.

U 15. minuti Mierez je ubacio “svijeću” uz gol liniju, lopta je preletjela Labrovića, te uz puno sreće nije završila u mreži Rijeke.

Rijeka se probudila u nastavku, u 29. minuti Prince je dugom loptom izbacio Marina koji je ubacio na prvu vratnicu. Friganu je lopta prošla iza leđa, napadač Rijeke uspio se snaći i pucati petom, malo je nedostajalo da završi u mreži.

Uslijedila su dva pokušaja Jankovića s distance (31′, 33′), a gol je stigao u 38. minuti. Naime, u 36. minuti Rijeka je izvela brzi korner, Janković je ubacio i lopta je pogodila Lovrića u ruku. Kolarić je pokazao na bijelu točku, a VAR provjera trajala je dvije minute.

Frigan je preuzeo odgovornost i poentirao – 1:1.

U 45. minuti Osijek nije dobro izbio loptu koja je došla do Marina. Uslijedio je ubačaj, lopta je došla do Princea koji je pucao iz okreta, a loptu je zaustavio Žaper. U drugoj minuti nadoknade novi ubačaj s lijeve strane, a Mierez je uspio pucati, a lopta je otišla iznad grede.

U 56. minuti Janković je ubacio iz kornera, Grgić skrenuo glavom, Ivušić je obranio udarac. Lopta se odbila u igru, ali nitko od igrača Rijeke nije uspio iskoristiti situaciju i ugroziti gol Osijeka.

Nakon te prilike igra je donijela puno trke i želje na obje strane, Rijeka je bila nešto konkretnija, ali bez izrazitijih prilika.

Posebno zanimljiva situacija odigrala se u 90. minuti kada je Živković poentirao, ali nakon duge provjere gol je poništen zbog zaleđa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...