Remi u Koprivnici - Krstanović dvaput zatresao mrežu bivšem klubu, Vukčević na asistenciju Murića zabio za izjednačenje

Autor: Nikola Cvjetović 14.05.2022

belupo_rijeka_2022

U 78. minuti Solano je ubacio, Sušak kratko odbio do Obregona, ali njegov udarac u odličnoj poziciji odlazi pored gola. I onda je u 80. minuti Murić sjajnom loptom pronašao Vukčevića – 2:2.

Koprivnica - Nogometaši Slaven Belupa i Rijeke remizirali su 2:2 u utakmici 35. kola Hrvatski telekom Prve lige. U zanimljivom ogledu u Koprivnici bijeli su odnijeli bod uoči same završnice sezone, ogleda protiv Hrvatskog dragovoljca i finala Kupa Hrvatske protiv Hajduka.

Rijeka je utakmicu otvorila ubačajem Princea, ali pokušaj Obregona glavom nije bio težak zadatak za vratara Slavena. Slaven je nakon tog trenutka polako pohvatao konce u igri, u 16. minuti Zapata je pobjegao obrani Rijeke nakon jedne duge lopte, izbio sam pred gol, ali Labrović je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. Na drugoj strani, tri minute kasnije, Murić je donio loptu do ruba kaznenog prostora, odigrao za Čerina koji puca, ali lopta od bloka odlazi u korner. Igra se umirila u idućih 10 minuta, a onda su stigle dvije velike prilike, po jedna na obje strane. U 31. minuti Bušnja je odlično ubacio, ali udarac Obregona glavom prošao je uz vratnicu. Dvije minute kasnije Krstanović je lijepo prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor. Zapata mu je ostavio loptu nakon dodavanja, a udarac Krstanovića završio je na gredi.

Do kraja prvog dijela valja istaknuti opasan ubačaj Princea (35′) i situaciju u 42. minuti kada je Vuk lijepim prodorom donio loptu Obregonu u kazneni prostor, ali napadač Rijeke malo je predugo oklijevao. U drugoj minuti sudačke nadoknade Murić je ubacio iz slobodnog udarca, ali pokušaj glavom Obregona nije bio precizan. Rijeka je drugi dio otvorila novim ubačajem Murića iz slobodnog udarca, i pokušajem Smolčića glavom, ali vratar domaćina bio je spreman. Ipak, u 49. minuti treća sreća za Murića. Novi slobodan udarac, Obregon je bio najspretniji i poentirao – 0:1. U 54. minuti Vuk i Čerin odigrali su dupli pas, Vuk je ušao sam prema golu s lijeve strane, ali njegov udarac obranio je vratar Slavena. I onda je Slaven u 56. minuti izjednačio praktički iz ničega. Nakon jednog ubačaja s desne strane, Čestić je u duelu srušio Krstanovića i sudac je pokazao na bijelu točku. Krstanović je preuzeo odgovornost – 1:1.

Nisu prošle tri minute Slaven je vodio, Krstanoviću je bio dovoljan trenutak na 25 metara da lijevom nogom sjajno plasira loptu uz vratnicu – 2:1. Uslijedio je period bez prilika na obje strane, nakon nekoliko izmjena Rijeka je preuzela inicijativu. U 78. minuti Solano je ubacio, Sušak kratko odbio do Obregona, ali njegov udarac u odličnoj poziciji odlazi pored gola. I onda je u 80. minuti Murić sjajnom loptom pronašao Vukčevića – 2:2.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...