Riječani stigli u Schladming i odradili prvi trening

Autor: Portal Torpedo 08.07.2024

hnk_rijeka_schladming_trening_

Već u utorak trenirat će po dvostrukom programu, a aktivaciju će odraditi na putu do igrališta na koje će ići – biciklima!

Rijeka - Otprilike pet sati vožnje autobusom, kojim već godinama vješto upravlja klupski vozač Ervin Sirotnjak, dijeli Rijeku i Schladming, najljepši grad na Jadranu od austrijskog gradića u saveznoj pokrajini Štajerskoj.

Mjestašce koje broji nešto manje od sedam tisuća stanovnika, poznato po skijaškim natjecanjima kojima je godinama domaćin, do 18. srpnja bit će dom nogometaša Rijeke koji će pod vodstvom Željka Sopića i njegovog stožera udarati temelje za novu sezonu i pripremati se za izazove u SuperSport HNL-u i kvalifikacijama za Europsku ligu.

Zimi se ovdje prakticira alpsko skijanje, skijaško trčanje, sanjkanje i klizanje, ljeti sportovi na otvorenom kao što su planinarenje, brdski biciklizam, biciklizam, paragliding, penjanje, trčanje, tenis, jahanje, odbojka na pijesku, plivanje, ribolov i mini golf.

Ipak, ni nogomet ne zaostaje, barem ako je suditi po uvjetima koje će Bijeli imati na raspolaganju. Po dolasku u Schladming momčad se smjestila u hotel podno planine Planai, pa se malo iza 18 sati otisnula na rastrčavanje i razgibavanje na travnjak lokalnog FC Schladming, kluba osnovanog 1947. godine koji se natječe u četvrtom razredu tamošnjeg nogometa. Kvalitetom travnjaka ne zaostaje mnogo za uvjetima koje riječka momčad ima u svom trening kampu, a nadmorska visina i planine koje okružuju igralište trebali bi ipak malo olakšati zahtjevne treninge koje će Sopić servirati svojim igračima.

Već u utorak trenirat će po dvostrukom programu, a aktivaciju će odraditi na putu do igrališta na koje će ići – biciklima!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...