Riječka skijašica Leona Popović na Sljemenu ostvarila rezultat karijere!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.01.2022

leona_popovic_sljeme__3_

Odlično 7. mjesto uspjela je ostvariti nakon dvije vožnje na Crvenom spustu gdje uvjeti za skijanje danas, zbog visoke temperature i vjetra, baš i nisu bili idealni.

Sljeme - Najbolja hrvatska skijašica, Riječanka Leona Popović ostvarila je odličan nastup na utrci slaloma Svjetskog kupa koja se vozila na zagrebačkome Sljemenu. Odlično 7. mjesto uspjela je ostvariti nakon dvije vožnje na Crvenom spustu gdje uvjeti za skijanje danas, zbog visoke temperature i vjetra, baš i nisu bili idealni. Ipak, Leona je ostvarila odlične nastupe i na koncu doskijala svega 03:05 sekundi iza pobjednice, Slovakinje Petre Vlhove. Najbolji je to rezultat karijere za Leonu, odnosno napredak za punih 7 mjesta budući da joj je do sada najbolji rezultat bila 14. pozicija.

Ovo je ujedno i treći najbolji rezultat hrvatskih skijašica na domaćoj utrci za Svjetski kup. Bolje od nje su 2006 i 2007. bile samo Janica Kostelić i Ana Jelušić.

S ovim rezultatom, trenutno se nalazi na diobi 12. mjesta među najboljim slalomašicama svijeta sa 95 bodova. Pred Leonom su sada nastupi na slalomskim utrkama u Kranjskoj Gori i Flachauu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...