Riječka Zimska liga 22./23. - 1.000 sudionika pretrčalo više od 5.000 km

Autor: Sanja Tumara 18.02.2023

Zimska_liga_Kostrena_foto_Ines-79682 Fotografije: Ines Gržinčić Palčec

Kako bi pomogli petogodišnjoj Loreen Juričić, Rival u suradnji s Delnicama i TZ Gorskog kotara organizira humanitarnu utrku "Za prvi samostalni korak" pa će se Liga okupiti još jednom.

Kostrena - Nakon Fužina, Kraljevice, Kostrene, Kastva, Bakra, Čavala i Rijeke danas je održano finale Riječke Zimske lige u Kostreni. Kostrena se pokazala kao domaćin s najviše potencijala za rekreaciju i sport, bilo da su u pitanju plivanje, biciklizam ili trčanje, a jednako dobro im idu i proslave poput današnjeg finala.

Oko 120 trkača svih uzrasta sudjelovalo je na finalu u borbi za posljednja, do danas neodlučena, mjesta u ligi. Podsjetimo, u ukupno 8 kola bilo je potrebno nastupiti na njih barem 5, kako bi se osvojilo mjesto u ukupnom poretku. Tako je danas svoju prvu pobjedu na kolu Zimske lige odnio Davor Varga iz kluba domaćina, Triatlon kluba Rival, dok je Marina Juranić i ovaj puta pomela žensku konkurenciju i tako ove sezone pobijedila skoro u svakom kolu.

Gledajući cijelu ligu, među ženama je ukupnu pobjedu odnijela kraljica Zimske lige, Marina Juranić, druga je prekaljena triatlonka Iva Tomić Smojver, a treća poznata riječka trkačica Veronika Erlić. U ligi je među muškarcima najbrži bio legendarni David Marot iz novopečenog atletskog kluba Rika, drugi je bio povučeni as Bojan Ivošević, a treći Rivalova nada Davor Varga. Predvođeni Davorom, "Rival seniori" su u današnjem kolu bili najbolji i potvrdili ukupnu ekipnu pobjedu. "Zvone - Team" je treće kolo za redom bio ispred "Princeze i Bitangi", ali zaostatak nakon petog kola nisu uspjeli nadoknaditi.

U ženskoj kategoriji zlatne su "Gazele - čistokrvne", ispred ekipa "Girl power" i "Neslomljive", dok su "Rivalke" ostale tek 1 bod prekratke. Medaljama u svojim dobnim kategorijama (po 5 godina), okitili su se i brojni drugi, od najiskusnijih sa 60 i više godina poput Anite Zovko ili Lučana Sošića, do onih najmlađih s manje od 10 godina, poput Antonije i Ivone Veličić.

Osim medalja, laureati su doma ponijeli i novčane nagrade sponzora lige Keindl Sport, poklon pakete Natural Wealtha, superzdrave energetske čokoladice SuperHerawa, besplatne startnine Triatlon kluba Rival, te vrećice i majice Turističke zajednice Kostrena.

Kako i priliči najvećoj trkačkoj manifestaciji u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, Riječka Zimska liga 22./23. - Igor Malešević ove je sezone sveukupno okupila preko 1.000 sudionika koji su zajedno pretrčali preko 5.000 km, što je udaljenost otprilike od Rijeke do New Yorka. Ako ste mislili da je tu kraj, prevarili ste se.

Riječka Zimska liga okupit će se još jednom ove godine, ali izvanredno. Kako bi pomogli prijateljici kluba, petogodišnjoj Loreen Juričić, Rival u suradnji s Gradom Delnicama i Turističkom zajednicom Gorskog kotara organizira humanitarnu utrku "Za prvi samostalni korak" Loreen Juričić, koja će se održati 12.3. u Delnicama na Japlenškom vrhu.

Utrka će biti besplatna za sudjelovanje, ali sudionici su pozvani donirati. Loreen pati od uređeno narušene motorike i putem crowdfunding kampanje sakuplja novac za skupu Bobath fizikalnu terapiju i Lokoma robotski uređaj koji joj pomažu naučiti hodati. 100% sakupljenih donacija organizatori iz Rivala uplatit će za istoimenu crowdfunding kampanju.

Rival će Kostrenu posjetiti i 24.6., kada će tamo ponovno organizirati utrku Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu, ali prije toga vidimo se u Delnicama.

Zimska_liga_Kostrena_foto_Ines_04
Zimska_liga_Kostrena_foto_Ines_05
Zimska_liga_Kostrena_foto_Ines_03
zimska_liga_kostrena_foto_ines_02
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...