Riječke karatistice Ema Sgardelli, Darija Šnajder i Nikolina Golomboš sa Svjetskog prvenstva dolaze s jednim srebrom i dvije bronce!

Autor: Marina Pauletić 13.10.2024

nikolina_golombos_ema_sgardelli_karatistice Nikolina Golomboš, Ema Sgardelli (foto: arhiva)

Ema Sgardelli postala je svjetska U21 doprvakinja u kategoriji -50 kg!

Rijeka/Kastav – Na Svjetskom prvenstvu #KarateVenice2024 boje Kvarnera branile su i obranile karatistice Ema Sgardelli, Darija Šnajder i Nikolina Golomboš!

Ema Sgardelli postala je svjetska U21 doprvakinja u kategoriji -50 kg! Ova je medalja Emi stigla nakon što je osvojila naslov europske seniorske prvakinje i europsku U21 broncu.

Mlađa seniorka Nikolina Golomboš osvojila je brončanu medalju u konkurenciji +68 kg! U meču za brončano odličje pobijedila je rumunjsku karatisticu Mariu Christinu Coman s 3:2. Nikolina je ranije ove godine osvojila i europski mlađeseniorski naslov, a svjetska bronca ukupno je peta hrvatska medalja na Svjetskom Prvenstvu u Veneciji.

Darija Šnajder osvojila je brončanu medalju u kategoriji U21 -61 kg pobijedivši Španjolku Ionu Lobato Sanchez s 2:1. Dariji je ovo prva medalja sa svjetskih prvenstava, a ukupno četvrta hrvatska medalja na Svjetskom Prvenstvu u Veneciji, objavio je Hrvatski karate savez na svojim službenim stranicama.

Bravo, djevojke!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...