Riječki atletičari u sklopu projekta Speed odlaze u Bugarsku na razmjenu znanja i praksi

Autor: Marina Pauletić 29.09.2024

projekt_speed

Tijekom projekta izrađene su dvije ključne metodologije koje će biti od presudne važnosti za postizanje ciljeva.

Rijeka - U sklopu projekta SPEED (SPORTSKA PSIHOLOGIJA ZA UČINKOVIT RAZVOJ SPORTAŠA), prepoznatog i financiranog od Europske komisije, partneri - Sportski klub za atletiku „Athletic“ i Riječki sportski savez - razmijenit će znanja i prakse u području sportskih programa treninga i sportske psihologije. Projekt SPEED temelji se na dvije ključne aktivnosti. Prva je organizacija treninga s ciljem unapređenja stručnosti i razmjene iskustava u navedenim područjima, dok je druga usmjerena na uspostavu međunarodne suradnje sa sportskim institucijama, čime se jača mreža partnera i omogućuje dijeljenje znanja.

„Sljedeći mjesec planiran je odlazak na radionice u Sofiju, Bugarsku, u sklopu projekta. Podsjećamo da su bugarski predstavnici, zajedno sa svojim sportašima, bili kod nas u svibnju, gdje su prisustvovali našim radionicama i sudjelovali u razmjeni znanja“, podsjećaju iz kluba.

Kroz ovaj projekt očekuje se poboljšanje stručnosti i znanja svih uključenih dionika, uz izgradnju kapaciteta za međunarodnu suradnju. Vještine timova sportskih klubova bit će unaprijeđene kako bi mogli primijeniti učinkovite fizičke i mentalne programe treninga, dok će sportaši razviti sposobnosti za samostalnu pripremu u mentalnim treninzima.

Tijekom projekta izrađene su dvije ključne metodologije koje će biti od presudne važnosti za postizanje ciljeva. Prva metodologija namijenjena je trenerima i pomaže im u dizajniranju i primjeni alata i metoda sportske psihologije u pripremi sportaša, s ciljem poboljšanja njihove izvedbe. Druga metodologija usmjerena je na trenere u kontekstu fizičkih programa treninga, omogućujući dizajniranje i implementaciju odgovarajućih alata i metoda kako bi se postigli bolji rezultati kod sportaša.

Projekt SPEED predstavlja važan korak u razvoju sportskih zajednica, otvara nove prilike za mlade sportaše te potiče zdrav i aktivan način života kroz sport.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...